Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ»

Ο χρόνος είναι χρήμα και για τις συνεπείς νοικοκυρές αυτό είναι ένα ρητό που πάντα πρέπει να το έχουν κατά νου. Σε 2 εβδομάδες έχουμε Χριστούγεννα οπότε ίσα που προλαβαίνουν να ετοιμάσουν το σπίτι. Το παρακάτω αρθράκι από τη BEΝΤΕTA Nο 136 (14/12/1967) δίνει τις ανάλογες συμβουλές για όσες πελαγώνουν και μόνο στη σκέψη των εορταστικών προετοιμασιών. Μεταξύ μας, ευτυχώς που υπάρχουν και οι γιορτές ώστε να κάνουν καμιά δουλειά μερικές τεμπέλες... λέω εγώ τώρα...! Ασφαλώς, κάτι που δεν λέει το αρθράκι, ειδικά όταν η νοικοκυρά είναι εργαζόμενη, οφείλουν σύζυγος και τέκνα να δώσουν ένα χέρι βοηθείας... Η γυναίκα δεν είναι κανένα υπεραυτόματο μηχάνημα! 

Υ.Γ. Σαν σήμερα (11/12), κλείνουν 2 έτη από τότε που έφυγε η μητέρα μου. Ακόμη τη θυμάμαι να κάνει δουλειές για τα Χριστούγεννα όσο δυνατόν νωρίτερα, για να μην πέσουν όλα τελευταία στιγμή. Κι όλο της έλεγα, «τι κάθεσαι και κουράζεσαι; Χριστούγεννα είναι και θα περάσουν». Κι εκείνη απαντούσε κάθε φορά, «Ας περάσουν. Αλλά το σπίτι μου θα είναι στην εντέλεια». Τα Χριστούγεννα περνάνε, αλλά οι αναμνήσεις μένουν...

4 σχόλια:

 1. Οι δουλειἐς στο σπίτι είναι ατελείωτες ειδικά αν είναι για γιορτές. Ο προγραμματισμός επιβάλλεται!!! Θυμάμαι η μητέρα σου ήταν πολύ σχολαστική σε αυτά. Η ανάμνηση της θα σε συνοδεύει παντοτινά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι είναι δυστυχώς. Από τη μια λάτρα για τις γιορτές, από την άλλη αναμνήσεις... Να φύγουν οι γιορτές να ησυχάσουμε!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 2. Εύχομαι να έχεις τη δύναμη να κάνεις όλα όσα χρειάζονται για τις γιορτινές μέρες. Εγώ μεγάλωσα και τα έχω απλοποιήσει όλα.Καλά Χριστούγεννα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να που την αλήθεια, δεν θα κάνω τίποτα το ιδιαίτερο! Μια μέρα όπως οι άλλες, με τη διαφορά ότι ανταλλάσουμε το «Χρόνια πολλά»...!

   Καλά να περνάς και καλά Χριστούγεννα και σε σένα .

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.