Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (24/12/2017) ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

ἰδοὺ ἡ παρθένος ἐν γαστρὶ ἕξει καὶ τέξεται υἱόν, καὶ καλέσουσι τὸ ὄνομα αὐτοῦ ᾿Εμμανουήλ, ὅ ἐστι μεθερμηνευόμενον μεθ᾿ ἡμῶν ὁ Θεός. (Ματθ. 1, 23)

Η παρθένος θα μείνει έγκυος και θα γεννήσει υιό, και θα του δώσουν το όνομα Εμμανουήλ, που σημαίνει, ο Θεός είναι μαζί μας.
Από την αρχή του ευαγγελίου του ο Ματθαίος, αφήνοντας πίσω τις προφητείες της Παλ. Διαθήκης, μας εισάγει στην εποχή του Κυρίου. Ο στίχος 24 αναφέρει την προφητεία του Ησαΐα 7, 14. Από την αρχή του ευαγγελίου του, μας γνωστοποιεί, κυρίως βέβαια στους Ιουδαίους, ότι ο Ιησούς ήταν η εκπλήρωση της προφητείας περί του θείου σωτήρα. Τη φράση του 24ου στίχου την λέει άγγελος στον Ιωσήφ, αποκαλύπτοντας του ποιό ήταν το παιδί που γεννούσε η Μαρία. Η γέννησή Του, έγινε από παρθένα γυναίκα, ακόμη δεν ήταν σύζυγος του Ιωσήφ, και ήταν υπερφυσικό γεγονός. Η Μαρία έμεινε έγκυος ούσα παρθένος με μυστηριακό τρόπο. Το δε όνομα που πήρε, είναι συμβολικό. Εμμανουήλ, δηλαδή ο Θεός είναι μαζί μας. Ερμηνεύοντάς το, σημαίνει θεάνθρωπος. Δηλαδή ο Θεός ως άνθρωπος ήρθε στη γη και μας συναναστρέφεται. Η ένωση της θείας και της ανθρώπινης φύσης στο Χριστό, είναι το θεμέλιο της ένωσης του Θεού με τους ανθρώπους. 

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ, εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας είναι επιθυμητή και ευπρόσδεκτη.