Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ '40

Εθνική επέτειος του ΟΧΙ σήμερα και αν μη τι άλλο τα επετειακά αφιερώματα είναι γεμάτα από τα στρατιωτικά κατορθώματα των Ελλήνων στρατιωτών. Στον πόλεμο κυριαρχεί βεβαίως το αντρικό φύλο μιας και οι άρρενες είναι που στρατεύονται. Από τη BΕNTέTΑ Nο 285 (22/10/1970) το παρακάτω άρθρο που μιλά για τις γυναίκες του '40, οι οποίες είχαν τη δική τους ιδιαίτερη συμβολή και συμμετοχή σε εκείνη την χρονική στιγμή. Η επιτυχία του μετώπου εξάλλου, δεν θα μπορούσε να συντελεστεί αν δεν υπήρχαν στερεά «μετόπισθεν» αφενός και αφετέρου μην ξεχνάμε ότι ουκ ολίγες γυναίκες είχαν ενεργό δράση, συμμετέχοντας στην αντίσταση κατά των κατακτητών.

10 σχόλια:

 1. Σταμάτη ...μπράβο!
  Με συγκίνηση και η δική σου κίνηση και το άρθρο!
  Την καλημέρα μου :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μια ελάχιστη ανάρτηση για τις σπουδαίες γυναίκες του '40...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 2. Ο πόλεμος δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση ειναι για όλους. Οι γυναίκες το 40 εμψύχωναν τους στρατιωτες κουβαλούσαν πολεμοφόδια και έπλεκαν ζεστά ρούχα. Καλά έκανες και έβαλες το άρθρο γιατί εύκολα ξεχνάμε τις γυναίκες σε εκείνη την περίοδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο πόλεμος είναι υπόθεση όλων, δυστυχώς. Άλλοι τον ξεκινάνε και τον κουμαντάρουν και άλλοι υποφέρουν... Δεν ξεχνούμε λοιπόν, τις γυναίκες που έδωσαν τη δική τους μάχη, τότε.

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 3. Πολύ ωραία ανάρτηση, επιτέλους, κάτι και γι αυτές τις γυναίκες!
  Αν δεν ήταν οι Ελληνίδες γυναίκες του '40 κανένας δεν ξέρει πως θα είχε εξελιχθεί ο πόλεμος.
  Κρίνω από τη γιαγιά μου....

  Χρόνια πολλά για την ημέρα:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, χρειάζεται να θυμόμαστε και εκείνες τις ηρωίδες. Η Ιστορία δεν τις έχει ξεχάσει, απλά εμείς είτε δεν διαβάζουμε την Ιστορία, είτε την παρερμηνεύουμε!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 4. Η αναγνώριση της Ελληνίδας γυναίκας στον πόλεμο του 40 είναι υποχρέωση του Ελληνα σήμερα.Η προσφορά τους ανεκτίμητη στα Νοσοκομεία...στις πρώτες γραμμές δίπλα στους στρατιώτες. Πολλές πήραν τα όπλα και ανέβηκαν να πολεμήσουν στα βουνά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς περνάει λίγο στα... ψιλά η συμβολή των γυναικών στον πόλεμο του '40. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα αποκατασταθούν πλήρως εκείνες οι ηρωίδες.

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 5. Πίσω από ένα μεγάλο άνδρα βρίσκεται μια σπουδαία γυναίκα! Δεν θυμάμαι ποιος το είχε πει αλλά τότε το 1940 αυτό ήταν γεγονός!!! Οι γυναίκες στα μετόπισθεν έδιναν κι αυτέρς τη δική τους μάχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είτε πίσω, είτε εμπρός οι γυναίκες που είναι σπουδαίες θα δείξουν τις αρετές τους!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.