Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (27/4/2014) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ

Ακούμε στη σημερινή περικοπή από τις Πράξεις των Αποστόλων:

Διὰ δὲ τῶν χειρῶν τῶν ἀποστόλων ἐγίνετο σημεῖα καὶ τέρατα ἐν τῷ λαῷ πολλά· καὶ ἦσαν ὁμοθυμαδὸν ἅπαντες ἐν τῇ στοᾷ Σολομῶντος· (5, 12)

Και με τα χέρια των αποστόλων γίνονταν σημεία και τέρατα πολλά μέσα στο λαό. Και ήταν όλοι ομόψυχα στη στοά του Σολομώντα.
Η δράση των αποστόλων ξεκινά με θαύματα. «Σημεία και τέρατα» (δες και 2, 43) όπως τα αναφέρει ο ευαγγελιστής Λουκάς. Αυτά τα έκαναν με την επαφή των χεριών τους. Ήταν ποικίλα, πολλά και γινόντουσαν δημοσίως μέσα στο λαό. Συνεπώς, το πλήθος έβλεπε και εξέταζε το αν ήταν αυτά αληθινά. Έτσι, πιστοποιεἰτο η εκ Θεού αποστολή των μαθητών και επιβεβαιώνονταν η θεία επέμβαση και παρουσία. Η χριστιανική κοινότητα, στην πλειονότητά της, παρεβρίσκονταν με μία καρδιά μαζί με τους αποστόλους στη στοά του Σολομώντα. Οι αρχιερείς των Ιουδαίων παραδόξως τους ανέχονταν, μιας και το ιερό το είχαν κάνει τόπο λαϊκής αγοράς στις μεγάλες γιορτές. Αυτό συνετέλεσε στην διάδοση του ευαγγελίου και στην αύξηση των πιστών. 

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή, εδώ.     

2 σχόλια:

  1. Καλημερα σου , καλη Κυριακη!! πολυ ομορφα αρχιζει η δραση των αποστολων που βοηθανε τοσο πολυ το κοσμο και διαδιδουν τα λογια του Χριστου! σου ευχομαι να περασεις πολυ ομορφα τη Πρωτομαγια, φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.