Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (26/5/2013) ΚΥΡΙΑΚΗ Δ' ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ)

 Ακούμε να λέει ο Ιησούς:

μετὰ ταῦτα εὑρίσκει αὐτὸν ὁ ᾿Ιησοῦς ἐν τῷ ἱερῷ καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἴδε ὑγιὴς γέγονας· μηκέτι ἁμάρτανε, ἵνα μὴ χεῖρόν σοί τι γένηται. (Ιωαν. 5, 14)

Μετά από αυτά τον βρίσκει ο Ιησούς μέσα στο ναό και του είπε: «Δες, έχεις γίνει υγιής. μην αμαρτάνεις πια, για να μη σου γίνει κάτι χειρότερο». 
Ο Ιησούς όχι μόνο έκανε το θαύμα θεραπεύοντας τον παράλυτο της Βηθεσδά, αλλά αργότερα τον βρίσκει και του δίνει εντολές για να σώσει την ψυχή του. Το ότι έγινε υγιής είναι προσωρινή κατάσταση. Η αμαρτία είναι πηγή αμαρτιών και για να αποφευχθούν οι συνέπειές της χρειάζεται να την αποφεύγουμε. Δεν είναι εύκολο και δεν γίνεται χωρίς αγώνα και άσκηση. Πρέπει να επαγρυπνούμε γιατί η υποτροπή σ' αυτήν θα επιφέρει χειρότερα αποτελέσματα. Όχι μόνο στο σώμα, αλλά κυρίως στην ψυχή. Το υλικό σώμα μας είναι παροδικό. Το ίδιο και οι σωματικές ασθένειες. Η ψυχή όμως παραμένει. Γι' αυτό  ο Ιησούς προειδοποιεί, να μην αμαρτάνουμε για να μην μας συμβεί κάτι χειρότερο. Και οι συνέπειες της αμαρτίας στην ψυχή είναι το χειρότερο.