Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ...

Το απόκομμα είναι από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ (13/4/12) και μιας και πλησιάζουμε στις εκλογές, βάζει ένα σοβαρό ερώτημα σε σχέση με τους δημοσιογράφους που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις εκλογές. Η κομματική υποψηφιότητά τους, αποδομεί την υποτιθέμενη αντικειμενικότητα που πρέπει να έχουν ως προς τη διαχείριση της πληροφόρησης!

Θα μπορούσα να γράψω πολλά επί του θέματος, αλλά σίγουρα θα κουράσω. Θα σταθώ μόνο σε δύο σημεία:

α. Από τη στιγμή που υπάρχουν «στρατευμένες» εφημερίδες (άμεσα ή έμμεσα) στην υπηρεσία των κομμάτων, καθώς και πολλά Μ.Μ.Ε., σημαίνει πως όσοι δημοσιογράφοι δουλεύουν εκεί έχουν δεδομένα πολιτικά φρονήματα. Οπότε έχουν ήδη «κομματική σφραγίδα» και έχουν απολέσει την αξιοπιστία τους στον κόσμο πλην των οπαδών του κόμματός, του οποίου τα συμφέροντα εξυπηρετούν, με όποιο κόστος για τον τόπο!

β. Ο προβληματισμός λοιπόν, απευθύνεται σε όσους δημοσιογράφους παραμένουν ανεξάρτητοι, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνεται ότι και με τους στρατιωτικούς οι οποίοι αποστρατεύονται άπαξ και πολιτευτούν ως υποψήφιοι. Το ίδιο και οι δημοσιογράφοι που κατεβαίνουν υποψήφιοι, να χάνουν τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα! Θα μου πεις, πως ζητάω πολλά. Ναι, πράγματι... Το κατ' όνομα Δημοκρατικό μας Πολίτευμα, μπάζει από παντού, οπότε αυτό είναι μια... λεπτομέρεια.
Ας μη ξεχνάμε τουλάχιστον πως οι πολιτικοί που μας οδήγησαν σ' αυτήν την κατάντια, είχαν και έχουν πολύτιμους συμμάχους τους (περισσότερους) δημοσιογράφους...

8 σχόλια:

 1. ολα κατω απ την ιδια μασχαλη...

  αχ βρε ελληνα... αχ...

  καλημερα σταματη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όλα, όλα! Ελληνικές «πατέντες» και βάλε! Γι' αυτό δεν πάμε καλά...!

   Διαγραφή
 2. Οι δημοσιογράφοι είναι κοματόσκυλα και τα πιάνουν χοντρά για να καλύπτουν τους πολιτικούς. Το ότι κατεβαίνουν υποψήφιοι σημαίνει ότι απλά πετάνε τις μάσκες της δήθεν αντικειμενικότητας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, τα παραλές τώρα! Το ότι είναι, είναι! Το πόσο τα πιάνουν δεν το ξέρω αλλά δεν νομίζω να το κάνουν τσάμπα! Από 'κει και πέρα...

   Διαγραφή
 3. Η αντικειμενικότητα στην πληροφόρηση νοσεί στην Ελλάδα γιατί όλα είναι κατευθυνόμενα. Η πολιτικοποίηση των δημοσιογράφων θεωρητικά δεν είναι καλό για τη δημοκρατία αλλά έτσι όπως καταντήσαμε, όλα τα οξύμωρα εδώ συμβαίνουν τελικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οξύμωρο είναι ότι επιμένουμε να λέμε ότι έχουμε... «Δημοκρατία»! Μιας και έχουμε κομματοκρατία! Δεν λέω να μην πολιτεύονται οι δημοσιογράφοι, αλλά να μην το παίζουν και τάχα αντικειμενικοί!

   Διαγραφή
 4. Συμφωνώ πως αντικειμενικότητα κ αλήθεια, είναι δυο έννοιες αντίθετες προς την δημοσιογραφία. Είτε πολιτευτούν, είτε όχι την αλήθεια την μαθαίνουμε πάντα τελευταίοι και μερικές φορές, ίσως και ποτέ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι αντίθετες με την δημοσιογραφία. Αρκεί αυτή να μην κάνει εμπόριο με τις ειδήσεις!
   Όσο για μας... άμα περιμέναμε μόνο από τους δημοσιογράφους...

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.