Όπως και να το κάνεις, το κρέας το θες να καίει. Όχι και να τσουρουφλίζει βέβαια, αλλά ζεστό. Σαν τις τηγανιτές πατάτες. Γι' αυτό και τα περισσότερα κρεατικά ανήκουν στην κατηγορία «της ώρας». Στην παρακάτω συνταγή από την Βεντέτα Νο 382 (31/8/1972) όμως, το βοδινό φιλέτο σερβίρεται κρύο. Ε, καλοκαιρινός είναι ακόμη ο καιρός, οπότε αφήνουμε τα ζεστά για πιο μετά που θα δροσίσει για τα καλά το φθινόπωρο. Το κακό με τα κρύα φαγητά είναι που πρέπει να περιμένεις να κρυώσουν ενώ η πείνα σε σπρώχνει να τρως οτιδήποτε άλλο υπάρχει πρόχειρο στην κουζίνα! Εκτός κι αν τα φτιάχνεις με γεμάτο στομάχι!