Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ!

Υπέγραψες, ηλεκτρονικώς, για τα Τέμπη; Μπράβο σου! Η ηλεκτρονική σου υπογραφή (όχι η κανονική που βάζεις με στυλό, και πρέπει να προσέχεις που να την βάζεις) μαζί με τις υπόλοιπες που μαζεύονται στο change.org θα γίνουν ένα μεγάλο ορμητικό ποτάμι που θα παρασύρει και θα πνίξει τους υπαίτιους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται! Με την ηλεκτρονική σου υπογραφή, θα αλλάξεις το σύνταγμα του κράτους και από τούδε και στο εξής θα βασιλεύει αδιαλείπτως ο λαμπερός ήλιος της δικαιοσύνης! Φόβος και τρόμος έχει καταλάβει τους πολιτικούς που ανήμποροι μπροστά στο τσουνάμι των ηλεκτρονικών υπογραφών αδυνατούν να βρουν διέξοδο! Και σαν έτοιμος από καιρό, ο αδέκαστος εισαγγελέας θα φανεί και θα κάτσει (κυριολεκτικώς) στο σκαμνί όλους όσους εμπλέκονται! «Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από το νόμο» θα τους πει, όπως ο Κούρκουλος στον Κατράκη στην ταινία του Φώσκολου «Με φόβο και πάθος»!  

Καλό το... όνειρο; Σου άρεσε, ε; Αν νομίζεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, τότε ή είσαι βλάκας με παρικεφαλαία, ή κοιμάσαι όρθιος! Οι υπαίτιοι, οι οποίοι όντως κατέχουν υψηλές θέσεις, δεν είναι κορόιδα να αφήσουν να κινδυνέψουν από διαδικτυακές υπογραφές. Και ούτε καν ιδρώνει το αυτάκι τους ακόμα και το νούμερο να φτάσει στα 50.000.000 εκατομμύρια! Ναι, ο καθένας μπορεί να ψηφίσει και πέραν της μίας φοράς! Υπέγραψα γράφοντας για ονοματεπώνυμο Δονάλτιος Δάκιος (αγγλιστί Ντόναλντ Ντακ) και έβαλα ένα e-mail, το οποίο έφτιαξα δωρεάν σε κάποια πλατφόρμα μόνο και μόνο για αυτόν το σκοπό, και το έσβησα κατόπιν. Μετά είπα να ξαναπροσπαθήσω, αλλάζοντας την ΙΡ με VPN (γνωστά αυτά ακόμα και στα παιδάκια του δημοτικού). Άνετα μπορούσα να βάλω κι άλλη υπογραφή! Οπότε το νούμερο των «υπογραφών» δεν ξέρουμε αν αντιστοιχεί ακριβώς σε στον ίδιο αριθμό χρηστών! Κοίτα να δεις...

Πουθενά δεν λέει στο σύνταγμα της Ελλάδος, ότι υποχρεούται η εκάστοτε κυβέρνηση να αλλάζει τους νόμους επειδή μαζεύτηκαν υπογραφές στο διαδίκτυο, ένας θεός ξέρει από πόσους. Διότι μπορεί ο καθένας να βάλει όσες θέλει. Σημειωτέον δε, ότι αυτές οι υπογραφές δεν έχουν καν το κύρος ενός δημοψηφίσματος. Αυτά περί αρ. 73 παράγραφος 6, ισχύουν για κανονικές υπογραφές, με επίδειξη ταυτότητας. Σου το είπαν προφανώς αυτοί που σε προέτρεψαν να υπογράψεις. Τι όχι; Σε πιάσανε κορόιδο για να μαζέψουν τις διευθύνσεις των e-mail; Τις οποίες ουδείς γνωρίζει ποιοι και πως θα τις χρησιμοποιήσουν... Υπ' όψιν, ότι και για το θρήσκευμα στις ταυτότητες είχαν μαζευτεί υπογραφές αλλά δεν...

Γιατί λοιπόν οι υπαίτιοι του δυστυχήματος / εγκλήματος στα Τέμπη, δεν σε εμποδίζουν να βάλεις την ηλεκτρονική σου υπογραφή; Για δύο (αυτονόητους) λόγους: 
α. Για να μάθεις να «αγωνίζεσαι» εικονικώς και όχι πραγματικά. Όλα από τον καναπέ. Με ένα κλικ! Λες να αλλάζει ο κόσμος με ένα κλικ; Θα κερδίζονταν κάτι αν όλοι όσοι βγήκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ή έκλεισαν δρόμους ή φώναξαν κλπ, αν είχαν τη δυνατότητα να αντ' αυτών, να πατήσουν ένα κλικ από τον καναπέ τους; Έλα μου ντε!    
β. Για να εκτονώσεις ανώδυνα την επιθυμία σου / οργή / αγανάκτηση και παράλληλα να σε φακελώσουν! Είναι πανεύκολο και τους είναι χρήσιμο. Και ας λένε ότι τάχα ότι δεν μαζεύουν διευθύνσεις κλπ. 

Τέλος, θυμήσου ότι οι κυβερνώντες που έφεραν τον ΟΣΕ σε μαύρα χάλια, εδώ και δεκαετίες, πήραν την εξουσία και από τη δική σου ψήφο! Από τη στιγμή που ψηφίζεις, τρως στη μάπα ότι εκλέγεις! Άρα προφανώς είσαι συνυπεύθυνος... Όμως καμιά υπογραφή για την συνυπευθυνότητά σου δεν θα βάλεις, οπότε μην ανησυχείς!