Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟ, ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ!


-Τελικά με το να κλείσει την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, θα καταφέρει η κυβέρνηση τίποτα εναντίον του χουλιγκανισμού;
-Τίποτα alter ego.
-Τι εννοείς;
-Χθες ο Ολυμπιακός χωρίς φιλάθλους κέρδισε και συνεχίζει στην Ευρώπη, ενώ ο Παναθηναϊκός με φιλάθλους έχασε και αποχαιρέτησε!
-Δεν εννοώ στα αποτελέσματα των αναμετρήσεων!
-Ε, και; Μια ομάδα μόνο όταν της κόβονται τα έσοδα, συγκρατεί τους οπαδούς της από το να κάνουν επεισόδια! Αν χάνει λεφτά επειδή δεν έχει «καυτή έδρα» τότε θα κάνει κάτι με τους οπαδούς!
-Το θέμα είναι να πάψει αυτό το φαινόμενο!
-Πλάκα μας κάνεις ρε alter ego πρωινιάτικα; Αν ήταν να εξαλειφθεί η βία εντός και εκτός γηπέδων από τους οπαδούς, τότε είναι σαν να καταργείς το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα! Για να μη σου πω και τα λοιπά ομαδικά αθλήματα!
-Δεν το 'πιασα αυτό!
-Δώσε βάση. Γιατί οι μεγάλες ομάδες φτιάχνουν οπαδικούς στρατούς; Για να πιέζουν τις κυβερνήσεις γιά τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών τους! Επίσης για να φτιάχνουν κλίμα και να τρομάζουν την φιλοξενούμενη ομάδα πριν γίνει κάποιο ντέρμπι. Και τέλος, για να διακόπτεται από κροτίδες και βαρελότα το ματς, όταν η ομάδα δεν πάει καλά και απειλείται με εντός έδρας διασυρμό. Για να ρίχνουν τα βάρητα μετά στη διαιτησία και όχι στο ότι αντί για παιχταράδες αγόρασαν κατιμά το καλοκαίρι που τους ήρθε φθηνότερος! Μπήκες;
-Ναι αλλά με τις διακοπές και τα επεισόδια, πληρώνουν πρόστιμα.
-Σε αυτά που 'κονομάνε, τα πρόστιμα είναι μικροποσά! Για να τους έριχναν, φερ' ειπείν πρόστιμο καμιά δεκαριά εκατομμύρια σε κάθε διακοπή, και θα σου 'λεγα μετά!
-Πολύ αυστηρός είσαι! Κόψε κάτι!
-Άντε να κόψω! Τα δέκα, κάνε τα εννιά πεντακόσια! Ευρώ παρακάτω!
-Έτσι δεν θα επένδυαν όμως οι πλούσιοι στο ποδόσφαιρο!
-Λάθος alter ego. Θα επένδυαν! Όπως επενδύουν σε μικρότερες ομάδες που δεν πάνε για το πρωτάθλημα. Αυτοί που επενδύουν στις μικρές ομάδες γιατί το κάνουν; Για την ψυχή της μάνας τους;
-Όπως το πας, θα μου πεις να κάνουμε ότι έκανε η Θάτσερ στις εγκλέζικες ομάδες! Που τους απαγόρεψε τη συμμετοχή τους για 5 χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!
-Καλά τους έκανε η Θάτσερ, αλλά αυτό δεν θα πιάσει ιδιαίτερα εδώ, διότι οι ομάδες με τους οπαδικούς στρατούς δεν 'κονομάνε πολλά από τα ευρωπαϊκά ματς, μιας και κάνουν και τίποτα το αξιοσημείωτο πέραν του να περάσουν σε ομίλους κι αυτό όχι όλες τις φορές...
-Τότε τι πρέπει να γίνει;
-Είναι απλό alter ego. Πρώτον, αυστηρές ποινές σε όσους συλλαμβάνουν. Πιάσανε τον 18χρονο που εξαιτίας του ακρωτηριάστηκε ο αστυνομικός. Να του κόψουνε κι αυτουνού το πόδι! Γιατί να φάει (κι αν φάει...) λίγα χρόνια φυλακή και μετά να βγει και να σουλατσάρει υγιέστατος, ενώ κορόιδο είναι ο αστυνομικός να είναι μόνιμα ανάπηρος; Για να μη σου πω, να να ακρωτηριάσουν μαζί και τους γονείς του, διότι αυτοί τον μεγάλωσαν και τον γαλούχησαν για να πάει να γίνει δολοφόνος! Ξέσκισέ τους, για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Αφού λείπει το αυστηρό παράδειγμα, τότε αυτοί (γονείς και τέκνα) θα παραμένουν επικίνδυνοι!
-Παραείσαι αυστηρός για ένα νεανικό λάθος.
-Σοβαρά; Από τη στιγμή που ο νόμος στα 18 του δίνει δικαίωμα να ψηφίζει, τότε δεν υπάρχει η δικαιολογία για νεανικό λάθος! Είναι ακαδημαϊκός πολίτης που ξέρει πολύ καλά τι κάνει. 
-Εκτός από το πρώτο υπάρχει και δεύτερο;
-Ασφαλώς alter ego. Να καταργηθούν διά παντός οι φίλαθλοι στα γήπεδα! Έτσι, δεν θα διακόπτεται κανένα ματς από κροτίδες ή φασαρίες!
-Μα θα χάσουν έτσι έσοδα οι ομάδες!
-Από το να χάνονται ζωές, καλύτερα να χάνονται έσοδα! Αν και δεν χάνονται τελείως τα έσοδα. 'Κονομάδες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις διαφημίσεις.
-Αυτό όμως θα φέρει μεγάλη υποβάθμιση στο ελληνικό ποδόσφαιρο!
-Άσε μας ρε alter ego! Ήδη το έχουν υποβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παλιότερα οι ομάδες μας έπαιζαν και σε ομίλους του τσάμπιονς λινγκ. Τώρα ούτε στο γιουρόπα μπορούν να σταθούν με τις μικρομεσαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Μόνο στο κοφίντερενς κάτι μπορούν να κάνουν, που παίζουν ομάδες που είναι πιο κάτω από τις μικρομεσαίες! Μόνο αν έφτιαχνε κανένα κυπελάκι η ΟΥΕΦΑ για τους... ουραγούς θα μπορούσαν «οι καλές» οι δικές μας ομάδες να κάνουν κάτι ιδιαίτερο! Ήδη ζούμε την υποβάθμιση, για να μην πω την παρακμή...
-Έτσι όμως θα χαθούν επαγγέλματα!
-Άμα είναι να πεθαίνει κόσμος, ας χαθούν!
-Τελικά μήπως να το καταργήσουμε το ποδόσφαιρο να ησυχάσουμε; 
-Καλή ιδέα ρε alter ego! Θα το ρίξουμε στο μπάσκετ. Δεν θα πεθάνουμε κιόλας!
-Κι αν κι εκεί συμβούν αυτά με το ποδόσφαιρο;
-Δεν θα συμβούν γιατί θα έχουν πάρει το μάθημά τους οι χούλιγκανς και θα έχουν συμμορφωθεί!
-Λες; 
-Εμ, τι; Άμα καταργηθεί το ποδόσφαιρο, τότε θα βάλουνε μυαλό. Το θέμα είναι να το τολμήσουν οι πολιτικοί!
-Πες ότι το τολμάνε. Δεν θα μεταφερθεί η βία στο μπάσκετ;
-Όχι, γιατί έχει μικρότερα γήπεδα και οι αστυνομικοί μπορούν να τα φρουρήσουν καλύτερα!
-Και τώρα με τους δύο μήνες χωρίς φιλάθλους αν το καλοσκεφτούμε θα υπάρξει κάποιο κέρδος τελικά! 
-Τι εννοείς alter ego;
-Θα 'κονομήσουν οι καφετέριες! Τόσος κόσμος που θα πήγαινε στα γήπεδα, τώρα θα πηγαίνει στις καφετέριες για να δει τη μπάλα!
-Ρε λες το μέτρο να έβαλε η κυβέρνηση για να ενισχύσει τις καφετέριες χειμωνιάτικα; 
-Θέλει και ρώτημα;
-Alter ego, είσαι εγκέφαλος! Να υποθέσω ότι δεν έχεις πιει ακόμα καφέ, ε;
-Όχι ακόμα.
-Μην πιεις! 
-Γιατί;
-Θα χάσεις την... έμπνευση!