Η καλή συμπεριφορά στο τραπέζι, είναι από τ' αγαπημένα μου θέματα στα αποκόμματα των παλιών περιοδικών. Ήταν μια προσπάθεια να μάθει ο τότε αναγνώστης να τρώει με τον «καθώς πρέπει» τρόπο. Ασχέτως αν αυτός ο καθωσπρεπισμός ουκ ολίγες φορές προκαλεί τον γέλωτα... Έτσι και το παρακάτω από το Ρομάντσο Νο 1333 (17/9/1968), που λέει το πως τρώγεται η ελιά. Λίγο λίγο το δάγκωμα της ελιάς και όχι στο στόμα ολόκληρη! Λες και είναι μπριζόλα με κόκκαλο! Δεν ξέρω αν τα βρήκε κάπου αλλού γραμμένα και απλώς τα μετέφερε ή τα επινόησε αφ' εαυτού ο συντάκτης /ια, πάντως δεν νομίζω να τα είχε δοκιμάσει πρώτα σε κάποιο τραπέζι. Γιατί θα καταλάβαινε τι κοτσάνες έγραφε!