Ήρθε η Βαρβάρα (ή Barbara στα εγγλέζικα για όσους ντρέπονται ή φοβούνται να ομιλούν την ελληνικήν) για να νιώσουμε επιτέλους χειμωνιάτικο καιρό. Να βάλουμε στο φουλ τις σόμπες και τα καλοριφέρ και να κάνουμε υπομονή μέχρι αυτή η κακοκαιρία να ξεκουμπιστεί από 'δω. Βέβαια άντε να κάνεις οικονομία αν έχεις κάποιο ευπαθές άτομο στο σπίτι... Για τη διατροφή πάντως, μια ζεστή σουπίτσα είναι ότι πρέπει. Την παρακάτω συνταγή την αλίευσα από τον τσελεμεντέ της Μαρίας Σκούρα (ονόματι Μαγειρική Ζαχαροπλαστική, εκδ. Φυτράκη 1966) τον οποίο συμβουλεύονταν συχνά πυκνά η συγχωρεμένη η μάνα μου. Εύκολη σούπα, χωρίς ακριβά υλικά, ότι πρέπει για να ζεσταθούμε εσωτερικώς!