Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

ΔΗΜΟΣΙΑ... ΦΑΓΩΜΑΡΑ!


- Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Οι μεν γιορτές έφυγαν αλλά ο τέως βασιλιάς πέθανε! 
- Δεν σε πιάνω alter ego. Τι σε έπιασε σήμερα;
- Κάνω έναν γρήγορο απολογισμό των ημερών!
- Δηλαδή; 
- Πριν βαρεθούμε να λέμε τα χρόνια πολλά και το καλή χρονιά, και πριν απολαύσουμε την ρουτίνα της καθημερινότητας, τσακ, ξεκινήσαμε να ασχολούμεθα μετά της κηδείας του τέως! 
- Καλό είναι αυτό, βρε alter ego. Γιατί μειδιάς; 
- Διότι τώρα μου γίνανε άλλοι τιμητές του πολιτεύματος και λένε να μην γίνει δημοσία δαπάνη και άλλοι υπερασπιστές της ιστορίας και λένε ότι αφού υπήρξε αρχηγός κράτους να γίνει με δημοσία δαπάνη.
- Και σένα τι σε κόφτει; 
- Ε, πως. Αυτοί που υπερασπίζονται τάχα τη δημοκρατία, είναι οι κομμουνιστοαριστεροί που είναι εναντίον της δημοκρατίας και θέλουν να εγκαθιδρύσουν τον σταλινικό κομμουνιστοφασισμό! Ενώ αυτοί που μου παριστάνουν τους  ηθικούς ερμηνευτές της ιστορίας, είναι αυτοί που θα ήθελαν να επανέλθει η βασιλεία στην Ελλάδα! 
- Ναι, αλλά η κυβέρνηση βγήκε και είπε ότι θα ταφεί ως απλός πολίτης. Αφού δεν είναι εν ενεργεία βασιλιάς...
- Αυτό να το έπραττε και σε άλλους όμως, που θάφτηκαν δημοσία δαπάνη ενώ δεν ήταν εν ενεργεία αξιωματούχοι, π.χ. υπουργοί!
- Ωραία, δεν το έκανε στους άλλους, το κάνει σ' αυτόν. Τι να κάνουμε τώρα; 
- Να απαιτήσουμε το προφανές!
- Τι alter ego; 
- Να σταματήσουν όλες οι κηδείες δημοσία δαπάνη! Για όλους ανεξαιρέτως! Δηλαδή επειδή κάποιοι έγιναν βουλευτές, υπουργοί ή πρωθυπουργοί φερ' ειπείν, πρέπει να πλερώσει ο κοσμάκης την κηδεία τους; Ούτως ή άλλως κάποιοι θα πάρουν αυτές τις θέσεις. Γιατί να έχουν στο τσεπάκι δεδομένη τη δωρεάν κηδεία; Να κάνουν από τώρα οικονομίες για να έχουν οι συγγενείς τους να τους θάψουν όταν κάποια στιγμή τα κακαρώσουν! Εξάλλου 'κονομάνε ένα σκασμό λεφτά κάθε μήνα. Δεν παίρνουν μισθό ούτε 300, ούτε 400 ευρώ!
- Ρε alter ego, με εντυπωσιάζεις! Και δεν σου το 'χα! Και δε μου λες, άμα είναι κανένας καλλιτέχνης; 
- Και αυτοί 'κονομάνε. Να τα βάλει τα λεφτά το ταμείο τους. Δεν κατάλαβα δηλαδή. 
- Μπράβο, alter ego! Δικαιοσύνη πάνω απ' όλα! Στο θάνατο να είμαστε όλοι ίσοι. Ξέχασες όμως κάποιους...
- Ποιούς ξέχασα; 
- Τους πάμπτωχους! Αν κάποιος πεθάνει, χωρίς να έχει μία, μείνει στα αζήτητα στο νεκροτομείο, αυτός με τι λεφτά θα κηδευτεί; Φτωχική κηδεία μεν, αλλά αυτόν που θα σκάψει το λάκκο, ποιός θα τον πληρώσει; Δεν θα τον πληρώσει το δημόσιο ταμείο; 
- Χμ... Αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Εντάξει, γι' αυτούς να κάνουμε μια εξαίρεση. 
- Δηλαδή οι δικαιοσύνη να εφαρμόζεται μόνο σε όσους έχουν εισοδήματα και όσοι δεν έχουν ούτε για την κηδεία τους, είναι υπεράνω; 
- Για κάτσε, δηλαδή είσαι υπέρ ή όχι της δημόσιας δαπάνης; 
- Ούτε το ένα, ούτε το άλλο alter ego! Εγώ είμαι υπέρ της σωφροσύνης!
- Δηλαδή; 
- Να είχαν κάνει από τα πριν τα κουμάντα τους εκεί στη Βουλή, και να του είχαν πει του τέως, ότι ψηφίσαμε στη Βουλή πως άμα πεθάνεις, το κόστος θα το αναλάβουν οι κληρονόμοι σου! Αφού έκλεισε το πολιτειακό με το δημοψήφισμα του 1974, όφειλαν τόσα χρόνια οι πολιτικοί να είχαν τακτοποιήσει και αυτό! Πόσο δύσκολο ήταν δηλαδή; 
- Καλά λες, δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Δεν έχουν οι πολιτικοί τελικώς διορατικότητα...  
- Λάθος, έχουν alter ego! 
-  Τι εννοείς; 
- Άφηναν σε εκκρεμότητα την κηδεία του τέως, γιατί ήξεραν ότι άμα πέθαινε θα τρωγόμασταν με αυτό! Και εδώ που τα λέμε, ο ελληνισμός με την φαγωμάρα είναι έννοιες... αλληλένδετες! Μπορούμε να μην τρωγόμαστε αναμεταξύ μας; Δεν μπορούμε!   
- Σπάει έτσι και η ρουτίνα, δεν μπορείς να πεις...
- Σωστό alter ego! Το μόνο καλό!