Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

ΠΗΡΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΓΥΡΙΖΕΙ!

Όταν την επικαιρότητα τη μονοπωλούν καθημερινώς τα του κορωνοϊού, οι πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις δυστυχώς περνούν άνευ προβολής. Όπως η παραπάνω από το oneman.gr (κλικ εδώ) που μας λέει κάτι ανησυχιτικό: Η γη γυρίζει γρηγορότερα και έχουν προστεθεί 27 δευτερόλεπτα! Τι σημαίνει αυτό; Σίγουρα όχι ότι από την γρηγορότερη περιστροφή, θα ζαλιστούμε λες και είμαστε στο λούνα παρκ! Αλλά ότι όπου να 'ναι, θα πρέπει να μικρύνουν ωρολογιακά οι ημέρες και προφανώς κάποια στιγμή να προστεθεί κάποια ημέρα!

Και τι μας νοιάζει εμάς, θα αναρωτηθείς ελληναρά αναγνώστη! Ίσα ίσα που σε νοιάζει.
-Πρώτον, το ακριβό ρολόι που αγόρασες θα χρειάζεται πέταμα διότι η ώρα θα μετριέται πιο γρήγορα!
-Δεύτερον, ο χρόνος εργασίας θα αυξηθεί, διότι η εργασία χρονικά είναι ρυθμισμένη με βάση την παλιά μέτρηση. Κατ' επέκταση θα αυξηθούν και τα χρόνια για να πάρεις σύνταξη κλπ, κλπ!
-Τρίτον, θα υπάρξει πρόβλημα με τις... ζωδιακές προβλέψεις! Διότι αν προστεθεί έστω μία ώρα στην ημερολογιακή μας μέτρηση, αυτό θα σημάνει αλλαγή στον ωροσκόπο!
-Τέταρτον, θα τρέχεις με την ψυχή στο στόμα να τελειώσεις όλες τις δουλειές σου πιο γρήγορα, τις οποίες τώρα ζορίζεσαι να τις προλάβεις!
-Πέμπτον, η ξεκούραση και η διασκέδαση (ρεπό, διακοπές, αργίες και ο νυχτερινός ύπνος) θα κρατάνε λιγότερο!
-Έκτον, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα θα διαρκεί λιγότερο και άντε να προλάβεις να απολαύσεις ρομαντζάδες με το έτερον ήμυσι!
Υπάρχουν κι άλλα στη λίστα, αλλά δεν τα αναφέρω για λόγους αποφυγής... ψυχικών διαταραχών!

Και δεν υπάρχουν καλά απ' αυτό; Κάτι υπάρχει για... παρηγοριά! Άμα ταξιδεύεις αντίθετα από την φορά της κίνησης της γης, δηλαδή δεξιόστροφα, τότε θα πας πιο γρήγορα στον προορισμό σου. Αρκεί να μην είναι ο προορισμός σου το σπίτι της πεθεράς σου! Λέω εγώ τώρα... Εν πάσῃ περιπτώσει, ας θυμηθούμε τη ρήση «το γοργόν και χάρην έχει» και ας κάνουμε από τώρα, ότι και ο πλανήτης μας. Να γίνουμε πιο γρήγοροι. Πιο σβέλτοι να το πω αλλιώς. Ώστε όταν θα έρθει η ώρα να αλλάξουμε ρολόγια και ημερολόγια να είμαστε έτοιμοι! Διότι εκείνη η μέρα πλησιάζει. Μερικοί αιώνες μας απέμειναν... Καλή υπομονή!