Το ρύζι εκτός από τους γάμους, το τρώμε στο πιλάφι, στα γεμιστά και στις σούπες. Αυτή είναι η συνήθης χρήση του. Άντε μερικοί να βάζουν λίγο στην αλατιέρα για να μην κολλάει το αλάτι. Γλυκό το τρώμε; Όχι; Κακά τα ψέμματα πλην του πολυαγαπημένου ρυζόγαλου (με μπόλικη κανέλα από πάνω), δεν ήξερα ότι μπορεί να αποτελέσει συστατικό για γλυκά. Από τη ΒΕΝTETA No 390 (26/10/1972) η παρακάτω συνταγή μας δίνει ιδέες για τη χρήση του στα γλυκίσματα. Και καλή μας όρεξη, με προσοχή διότι παχαίνουν!