Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΤΕΧΝΗΤΗ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Μια είδηση που πολύ κακώς πέρασε στα ψιλά. Εδώ βάζω δύο αποσπάσματα από το άρθρο, όπως το βρήκα στο newsit (εδώ):
Να λοιπόν που η τεχνητή νοημοσύνης όχι μόνο υπάρχει, αλλά έχει ήδη μπει σε εφαρμογή! Που αλλού; Στη δημοσιογραφία, το καλύτερο εργαλείο της προπαγάνδας παγκοσμίως. Δεν χρειάζεται να σκέφτεται και πολύ ο προπαγανδιστής ή δημοσιογράφος. Τα βασικά θα τα κάνει το Cyborg. Δεν θα σταθώ στο αν θα κόψει θέσεις εργασίας. Αλλά στο ότι αντικαθιστά ανθρώπους στο σκέπτεσθαι. 

Ίσως να μην τονίζεται ιδιαιτέρως, αλλά θα φτάσουμε στο σημείο να συνηθίσουμε την τεχνολογική τυποποίηση στο γράψιμο, και αντί να αναπτύσσεται η ικανότητα της έκφρασης θα αναπτύσσεται μόνο η δυνατότητα της μίμησης. Και η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει δυστυχώς το πρότυπο... Σήμερα στη δημοσιογραφία, αύριο στη λογοτεχνία. Προσωπικά δεν το αποκλείω καθόλου. Αντί να ψάξει κάποιος εκδότης για ταλαντούχους στο γράψιμο, θα χρησιμοποιήσει την ευκολία της τεχνολογίας. Και μάλιστα θα παράγει κείμενα με τα θέματα που θέλει... 

Όπως παλαιότερα που με την εκτεταμένη χρήση αριθμομηχανών (γνωστές κομπιουτεράκια) ξεχάσαμε την προπαίδεια, στο μέλλον δεν θα μπορούμε να εκφέρουμε μια άποψη γραπτώς. Τουλάχιστον δίχως δυσκολία. Καλό είναι να προβληματιζόμαστε λιγάκι με το τι θα δούμε να χρησιμοποιείται εκτεταμένως στα επόμενα χρόνια. Διότι θα επηρεάσει τη ζωή μας, και όχι για καλό!