Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΓΑΛΑΤΑ, ΓΑΡΓΑΛΑΤΑ!!!

Η οικιακή οικονομία, ειδικώς σε περίοδο κρίσης, είναι εκ των σημαντικότερων μελημάτων της καλής νοικοκυράς, ή νοικοκύρη. Γι' αυτό και πριν ψωνίσει, κοιτάζει και συγκρίνει τις τιμές. Θα μου πεις, αν δεν σου περισσεύουν λεφτά για μια ακριβή μάρκα, τότε θα αγοράσεις μια φθηνότερη. Στα τρόφιμα δε, η φθηνότερη μάρκα στο σούπερ μάρκετ είναι η μάρκα του καταστήματος, η λεγόμενη ιδιωτική ετικέτα. Τι γίνεται όταν συγκρίνουμε τις ιδιωτικές ετικέτες μεταξύ τους; Το λογικό είναι να είναι φθηνότερη η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που είναι μεγαλύτερη και άρα κάνει μεγαλύτερο τζίρο με συνέπεια να μπορεί να έχει πιο χαμηλή τιμή στην ιδιωτική ετικέτα της, ώστε να προσλκύσει και τους οικονομικώς ασθενέστερουςτους πελάτες. Αμ δε!   Και ιδού στο γάλα εβαπορέ, πόσο το έχει ο βελγικών συμφερόντων (ανήκει στη Delhaize)  ΑΒ Βασιλόπουλος και πόσο ο ακόμη ελληνικών συμφερόντων Γαλαξίας:
Το πλήρες ο ΑΒ το έχει 0,66 ενώ ο Γαλαξίας 0,61 Το δε light, ο ΑΒ 0,66 ενώ ο Γαλαξίας 0,60!!!
Σε τι διαφέρουν και υπάρχει αυτή η απόκλιση τιμής; Και τα δύο δεν αναγράφουν ποιός το παρασκευάζει. Μόνο το που παρασκευάζεται κα για ποιόν. Κάποτε στον ΑΒ είχαν το διαφημιστικό σλόγκαν «και του πουλιού το γάλα»˙ να υποθέσω ότι ακόμη πουλιά αρμέγουν για έχουν τόσο ακριβότερο το γάλα τους; Εν πάσει περιπτώσει, τα 5 και 6 λεπτά δεν είναι αμελητέα διαφορά όταν με τα λεφτά που αγοράζεις στον ΑΒ 10 κουτιά, στον Γαλαξία παίρνεις 11...! Εισαγγελέας δεν είμαι για να ελέγξω τα πράγματα περισσότερο με την υποψία της αισχροκέρδειας, αλλά ούτε και ανυποψίαστος.

Καλό είναι λοιπόν να συγκρίνουμε όχι μόνο τις τιμές των ομοειδών προίόντων εντός του όποιου σούπερ μάρκετ, αλλά και τις αντίστοιχες τιμές με άλλο σούπερ μάρκετ, εφόσον έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Διότι καλύτερα είναι να περπατήσουμε λίγο παραπάνω, που λέει ο λόγος, για να πάρουμε κάποια προϊόντα από άλλο σούπερ μάρκετ φθηνότερα, παρά να μας πιάνει κορόιδο ο κάθε επειτήδιος! Μόνο έτσι θα νιώσει τον ανταγωνισμό. Αν δεν το κάνουμε και κοιτάμε τη βόλεψή μας, τότε μάλλον ή μας περισσεύουν τα χρήματα ή μας περισσεύει η αφέλεια...   

ΥΓ. Η παρούσα ανάρτηση δεν έγινε προς διαφήμισην του Γαλαξία έναντι του ΑΒ, αλλά προς αφύπνισην...