Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΟ... ΤΣΑΚ! (ΙΙΙ)

Και πάλι, ένα λεπτό πριν μπει ο νέος χρόνος, βάζω ανάρτηση, όπως έκανα πέρσι και πρόπερσι. Χωρίς τα εθιμοτυπικά χρόνια πολλά. Δυστυχώς η περσινή μου γελοιογραφία (εδώ) δεν με διέψευσε...
Ο Σαμαράς μας στοίχειωσε για τα καλά το 2014, και η οικονομική αφαίμαξη πήγε σύννεφο! 

Το 2015 ξεκινά με εθνικές εκλογές. Επιτέλους η διακαής επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πραγματικότητα. Μόνο που σαν πολύ φουσκώνει τις επαναστατικές εξαγγελίες ο Τσίπρας και οι συν αὐτῷ παρατρεχάμενοι πολιτικάντηδες, και δεν μου πολυαρέσει αυτό... Δεν υπάρχει κανένας με ελάχιστο νιονιό, να του πει πως όσο πιο πολύ φουσκώνει το μπαλόνι, αυτό κάποια στιγμή θα σκάσει; 

Όμως, οι Έλληνες αρεσκόμαστε στο παραμύθι και ψηφίζουμε αυτόν που θα μας πει το ωραιότερο και το μεγαλύτερο! Αφού δεν έχουμε υπευθυνότητα, τρέχουμε σαν χαϊβάνια πίσω από κάθε δημαγωγό. Φούσκωσε το μπαλόνι σου, Αλέξη. Όταν γίνει το μπαμ, εσύ το πολύ πολύ, θα πας σπίτι σου με γεμάτες τις τσέπες, όπως πιθανότατα θα κάνει και ο Σαμαράς, εφόσον χάσει τις εκλογές. 

Και όπως πάντα, οι πλούσιοι και οι χορτάτοι θα ξαναμπούνε στη Βουλή, μιας και ο κυρίαρχος λαός ψηφίζει και ξαναψηφίζει πάνω κάτω τα ίδια κόμματα. Όλοι τους δεξιοί και αριστεροί, έχουν μασαμπουκώσει καλά από τις κρατικές επιδοτήσεις, ενώ κατά τ' άλλα, ξεσηκώνουν τον κόσμο να κάνει απεργίες και πορείες για να δείξουν ότι τάχα κάνουν αντιπολίτευση... Ρεαλιστικά, το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο!

Εν πάσῃ περιπτώσει, το 2014 δεν ήταν καλή χρονιά και σαν κι αυτή, να μην ξανάρθει καμιά. Ευχές δεν θα κάνω, ούτε και θα δεχτώ, μιας και ουσιαστικά είναι για τους τύπους και δεν πιάνουν. Καλό θα ήταν να αφήναμε κάποια στιγμή τους τύπους κατά μέρους και να πιάναμε την ουσία. Σε πολλούς τομείς της ζωής μας... Αντί ευχών, λοιπόν, μια προσευχή. Που να ζητά από το Θεό κουράγιο, υπομονή και που και που κανένα χαμόγελο για το 2015. Να περνάτε καλά.