Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

 - Κοίτα να δεις... δεν αφήνουν το παιδί να πάει να σπουδάσει και αυτό κάνει απεργία πείνας.
- Ποιό παιδί; 
- Αυτόν το Νίκο Ρωμανό.
- Και ποιός δεν τον αφήνει; 
- Οι δικαστές.
- Γιατί; 
- Γιατί είναι φυλακισμένος για ένοπλη ληστεία.
- Καλά κάνουν!
- Μα το έχει αυτό το δικαίωμα. Γιατί καλά κάνουν οι δικαστές; 
- Γιατί δεν θα του χρησιμεύσει σε τίποτα το πτυχίο! Τόσοι πτυχιούχοι είναι άνεργοι, που δεν έχουν κάνει και καμιά παρανομία...
- Μα το θέμα δεν είναι αυτό! Το θέμα είναι ότι του στερούν το δικαίωμά του στις σπουδές.
- Ε, άμα ήθελε τόσο πολύ να σπουδάσει, γιατί έκανε ένοπλη ληστεία; Δεν ήξερε ότι άμα μπεις στη μπουζού, άντε να βρεις το δίκιο σου; Ας καθόταν στα αβγά του!
- Μα δηλώνει αναρχικός! 
- Ε, και; Άμα ο κάθε αναρχικός έπαιρνε τα όπλα και λήστευε, η χώρα θα είχε γίνει φαρ-ουέστ! Το να διαφωνεί κανείς με το σύστημα δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνει το λήσταρχο Νταβέλη! Και στο κάτω κάτω, άμα δεν του άρεσε το κλίμα εδώ λόγῳ των ιδεών του, να έφευγε και να πήγαινε αλλού! Δεν τον υποχρέωσε κανείς να πάρει τα όπλα! Μάλλον το χρήμα τον ενδιέφερε παρά η ιδεολογία!
- Ωραία, έκανε ένα νεανικό λάθος. Θα πρέπει να τον καταδικάσουμε μια ζωή σαν τον Γιάννη Αγιάννη; 
- Ε, μην το παραφουσκώνουμε! Άλλο ο Γιάννης Αγιάννης που έκλεψε ένα ψωμί γιατί πεινούσε, και άλλο ο αναρχικός που πήρε όπλο για να κάνει τον εκδικητή του συστήματος! 
- Εντάξει. Θα πρέπει να τον αφήσουμε να πεθάνει για το νεανικό του λάθος; 
- Όχι και νεανικό του λάθος! Ο ίδιος σε χθεσινή επιστολή του δεν δηλώνει μεταμέλεια...
- Έστω. Η δημοκρατία όμως δεν εκδικείται διά της ποινής, αλλά σωφρονίζει. Και αφού έχουμε δημοκρατία...
- Τι έχουμε; Δημοκρατία; Που την είδες καλέ τη δημοκρατία; 
- Μα το πολίτευμα μας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Υπάρχουν σύνταγμα και νόμοι.
- Στα λόγια! Στην πράξη όμως οι νόμοι προορίζονται μόνο για τους φτωχούς και τους αδυνάτους! Οπότε έχουμε δημοκρατία... γιαλαντζί! Και σε γιαλαντζί δημοκρατίες, τα δικαιώματα των πολιτών, το σύνταγμα, η ισονομία, η αξιοκρατία κλπ, εύκολα παρακάμπτονται! Πόσο μάλλον των φυλακισμένων! Και τα αποτελέσματα των εκλογών, δείχνουν ότι αυτό θέλει η πλειονότητα των πολιτών!
- Τότε θα πρέπει να κάνουμε κάτι να το αλλάξουμε αυτό!
- Πολύ σωστή παρατήρηση. Αφού λοιπόν θες αλλαγές, πάρε κι εσύ ένα κουμπούρι και τράβα σε καμιά τράπεζα. Και άμα σε πιάσουν, να δώσεις πανελλήνιες και μετά να κάνεις απεργία πείνας που δεν θα σε αφήνουν να παρακολουθήσεις τα μαθήματα! 
- Ε, όχι κι έτσι...
- Βρε άνθρωπε. Το πράγμα είναι απλό: Αφού δεν θα τον άφηναν να σπουδάσει, γιατί του επέτρεψαν να δώσει πανελλήνιες; 
- Έλα μου ντε! 
- Και αυτός νομίζει, ότι με την απεργία πείνας θα καταφέρει να κάμψει το σύστημα; Άμα το σύστημα είχε αισθήματα και συγκινούταν από κάτι τέτοια, τότε δεν θα το αντιμάχονταν ως αναρχικός! Οπότε... 
- Οπότε; 
- Αν ήθελε να αυτοκτονήσει θα το είχε κάνει μια κι έξω! Και θα γινόταν μάρτυρας στον αναρχικό χώρο. Αφού δεν το έκανε αυτό και αυτοκτονεί λάου λάου, το σύστημα του πάει κόντρα! Το πολύ πολύ να πεθάνει. Σάματι τόσοι δεν αυτοκτόνησαν από την κρίση; Ευαισθητοποιήθηκε κανείς από την κυβέρνηση και τους ψηφοφόρους της; 
- Όχι... Δηλαδή, τσάμπα θα πάει, αν στο τέλος καταλήξει; 
- Ναι! Γιατί σε μια σάπια από αξίες κοινωνία, σαν και τη δική μας, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να έχουμε κανονική δημοκρατία με σοβαρό κράτος. Οπότε δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των απόξω, πόσο μάλλον των από μέσα. Απλά θα διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά την αναλγησία του κράτους, θα γράψουμε καμιά σχετική αγανακτισμένη φρασούλα στο facebook για δείξουμε τάχα ότι εμείς είμαστε ευαισθητοποιημένοι και η ζωή συνεχίζεται! 
- Λες; 
- Αφού καταντήσαμε φανατικοί θιασώτες της κακομοιριάς μας...!      

* * * * *

Ο διάλογος είναι λίγο μεγάλος. Γι' αυτό, για τον αναγνώστη/στρια που βαριέται να διαβάσει ολόκληρο και βάζει σχόλιο που δείχνει ότι είναι... εκτός θέματος, τόνισα κάποια βασικά με έντονο χρώμα. Η περίπτωση του Ν. Ρωμανού ήταν μόνο η αφορμή...  

16 σχόλια:

 1. Έχεις σκεφτεί ότι ο αναγνώστης/αναγνώστρια που σου αφήνει σχόλιο εκτός για σένα θέματος μπορεί απλώς να μη θέλει να σχολιάσει το θέμα σου, είτε γιατί το έχεις αναπτύξει πλήρως, είτε γιατί δεν τον απασχολεί; Tο λέω αυτό γιατί πολλές φορές περνώ και σε καλημερίζω, εύχομαι καλό μήνα, καλή εβδομάδα κτλ, αλλά δεν μιλάω πάντα για το εκάστοτε θέμα σου γιατί ή δε θα έχω να πω κάτι ή δε μπορώ να πω κάτι. Απλώς στο επισημαίνω για να μη νομίζεις ότι δε σε διαβάζουνε, μπορεί να σε διαβάζουνε και απλώς να μην έχουνε ή να μη θέλουνε κάτι να πουν. Οπότε και μαύρα να ειναι τα γράμματα αυτό δεν αλλάζει.

  Σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα εγω πάντως πιστεύω πως πρέπει να τον αφήσουν να σπουδάσει. Όπως έγραψες και πάνω στο διάλογο η δικαιοσύνη σωφρονίζει και δεν τιμωρεί. Νομίζω πως αυτή η φράση τα λέει όλα. Δε χρειάζεται κάτι άλλο.

  Να είσαι καλα και να έχεις μια όμορφη μέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω πως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να διευκολύνονται κάποιες κατηγορίες κρατουμένων, ανάλογα με το τι έχει κάνει ο καθένας, στο να έχουν κάποια πρόσβαση στα μαθήματα έστω εξ αποστάσεως. Δεν νομίζω όμως ότι είναι η ελλ. δικαιοσύνη σε τέτοιο επίπεδο για να πράξει κάτι τέτοιο...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 2. Δεν έχουμε δημοκρατία!
  Οσο για την αναλγησία του 'κράτους' τη βλέπεις παντού!!
  Ο Νίκος Ρωμανός, δε φαίνεται να μπορέσει να περάσει το μήνυμα του.
  Απ' ό,τι φαίνεται θα καταλήξει σύντομα, 25 μέρες απεργία πείνας σήμερα.
  Εχει αρχίσει τα προβλήματα.
  Είναι αναρχικός, η αναρχία είναι ιδεολογική θέση.
  Δεν διάλεξε την αυτοκτονία γιατί δεν θέλει να πεθάνει, παλεύει να γίνει δεκτό το αίτημα του, το δίκιο αίτημα του!
  Αλλά τα τελευταία χρόνια η δικαιοσύνη μόνο δίκαιη δεν είναι!
  Τι έκανε η δικαιοσύνη για τη siemens, το Βατοπέδι, τη λίστα Λαγκάρντ;;;;
  Ποιον τιμώρησε;;
  Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη τιμωρούν το Ρωμανό.
  Τον κάθε Ρωμανό που έχει τη δύναμη να αντισταθεί!
  Αλλο με προβληματίζει όμως.
  Ο Ρωμανός είναι πιο 'επικίνδυνος' νεκρός παρά ζωντανός.
  Μεθαύριο(6 Δεκεμβρίου ημερομηνία που σκότωσαν το Γρηγορόπουλο) αν ο Ρωμανός πεθάνει....
  Στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο θα καεί η Αθήνα!
  Και δεν μπορεί οι κυβερνώντες να μην το βλέπουν.
  Γιατί το αφήνουν να συμβεί λοιπόν;;;
  Αυτό που θέλω να πω είναι πως πίσω από το Ρωμανό, το Γρηγορόπουλο, κάτι άλλο παίζεται.
  Κάτι άλλο θέλει η κυβέρνηση......

  Καλό μεσημέρι:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η δικαιοσύνη, όντως είναι υπόπτως επιλεκτική στις υποθέσεις με τις οποίες ασχολείται! Ας μη λησμονούμε ότι χρέη δικαστού κάνουν και οι βουλευτές όταν ειδικά δεν αίρουν τη βουλευτική ασυλία συναδέλφων τους... Οι δικαστές είναι υπό των πολιτικών, δηλαδή μεγαλοαπατεώνων, οπότε δεν υφίσταται δικαιοσύνη για όλους...
   Ο Ρωμανός δεν το βλέπω να καταφέρνει κάτι εναντίον του τέρατος που λέγεται δικαστικό σύστημα. Τσάμπα θα πάει... Και θα γίνει ένα ωραίο άλλοθι στους αναρχικούς για να σπάνε και να καίνε την περιουσία των ιδιωτών, μιας και δεν επιτίθενται στους πολικούς που τους πατρωνάρουν.

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
  2. Απ' ότι έχει φανεί μέχρι τώρα αυτοί που σπάνε και δέρνουν είναι οι γνωστοί 'κουκουλοφόροι' - αστυνομικοί!!

   Διαγραφή
  3. Σπάνε και οι αναρχικοί. Αλλά σε... περιορισμένα πλαίσια. Ποτέ την περιουσία πολιτικών. Οι αστυνομικοί προβοκάτορες με τις κουκούλες, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο όμως φροντίζει το σύστημα να το περνάει όσο μπορεί στα... ψιλά!

   Διαγραφή
 3. Γιαλατζί δημοκρατία = δικαιώματα τέλος. Αυτό μας διατάζει η τρόικα. Πρώτα ισοπεδώσανε τα εργασιακά δικαιώματα και σιγά σιγά και τα υπόλοιπα. Ο Ρωμανός δεν τους απασχολεί. Όπως δεν τους νοιάζουν τόσοι που στερούνται και τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Την τσέπη τους κοιτάνε μια ζωή. Απορώ με τους μαλάκες που πάνε και τους ψηφίζουνε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η δημοκρατία κατάντησε ανέκδοτο στην Ελλάδα, και η τρόικα διψάει για αίμα! Ο Ρωμανός είναι για την τρόικα κουνούπι!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 4. Ποιος πιστεύει ότι έχουμε δημοκρατία;
  Εγώ πάντως όχι!
  Παίζονται πολλά παιχνίδια... εις βάρος της ζωής του Ρωμανού!
  Μπράβο του παλικαριού...έχει ότι δεν έχουμε οι υπόλοιποι...τσαγνό για επανασταση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν το τσαγανό για επανάσταση είναι να ληστεύουμε τις τράπεζες, ε, τότε δεν λες το Ρωμανό επαναστάτη αλλά λήσταρχο! Αν δεν τον συλλάμβαναν θα ξεκοκκάλιζε τα κλεμένα εις υγείαν των κορόιδων! Απλά ζητάει δικαιώματα ως κρατούμενος. Και αυτά πρέπει να δίδονται σε όσους κρατούμενους τα δικαιούνται. Εκτός κι αν θέλουμε δικαιοσύνη που να εκδικείται και όχι να σοφρωνεί. Αλλά για να γίνει ατό πρέπει πρωτίστως το κράτος να εφαρμόζει τους νόμους για όλους. Κάτι που δεν έκανε, δεν κάνει και ούτε πρόκειται...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 5. Αυτή είναι η δημοκρατία!
  Παλεύουμε να σπουδάσουν οι εγκληματίες και τους "αιώνιους" φοιτητές, με τα τόσα οικονομικοοικογενειακά προβλήματα, τους διαγράφουμε.
  Και κάτι για τη Serenata και την Airis:
  Αν η δύναμη του Ρωμανού που για να αντισταθεί στο σύστημα και να επαναστατεί, όπως λέτε, βρίσκεται στο έγκλημα, σας εκφράζει, τότε η ζωή αυτού του έρμου του λαού μας δεν θα βρει βελτίωση και γιατρειά. Γιατί η βία γεννά βία. Όσο ισχύει για το σύστημα αυτό, ισχύει και για τους Ρωμανούς.
  Ελπίζω απλά να μην καταλαβαίνετε ποιος είναι ο Ρωμανός και τι είναι η αναρχία. Τότε δικαιολογημένα τα γράφετε αυτά.
  Κωστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι είναι. Η «δημοκρατία» είναι σαν τη δικαιοσύνη, τυφλή! Γι' αυτό και δεν απευθύνεται σε όλους! Να τη χαιρόμαστε!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 6. Ο Ρωμανός πήγε οπλισμένος και έκανε ληστεία για να τσεπώσει τα φράγκα. Τα αναρχικά και επαναστατικά, είναι φούμαρα για να δικαιολογηθεί επειδή τον έπιασαν. Αν δεν τον έπιαναν θα έτρωγε μια χαρά τα κλεμένα. Επαναστάτες δεν είναι οι ληστές των τραπεζών αλλά αυτοι που δίνουν τη ζωή τους για τις ιδέες τους. Αλλά αυτός νοιάζεται μόνο για τα δικαιώματά του. Γιαλατζί επανανστάτης σε γιαλατζί δημοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ! Δεν κάνει απεργία πείνας για ιδέες αλλά για την πάρτη του! Ξέπεσε και ο όρος επανάσταση στην Ελλάδα, όπως η έννοια της δημοκρατίας!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 7. Αποφεύγω ν' ασχολούμαι με τέτοια ξεκάθαρα θέματα, γιατί ζουν οικογένειες απ' τη βία.Αρνούμαι να παίξω το υποτακτικό παιχνίδι τους.Όποιος έχει μυαλό ας σκεφτεί κι ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.Πάντως σε λίγο καιρό το παιδί ίσως να το δούμε με συνοδεία εκτός φυλακών, αν έχει πείσει όλο το κατεστημένο, ότι ήταν "επαναστάτης χωρίς αιτία"... κάτι σαν τον Ξηρό με τις γνωστές απαλλοτριώσεις!Αυτό σημαίνει "δημοκρατία" φίλε μου!!!Κι ό,τι δικαιοσύνη έχει μια χώρα, την ίδια δημοκρατία λούζεται!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προσωπικά, φρονώ ότι έχουμε δημοκρατικοφανές πολίτευμα με χουντικές τάσεις, αλλά όχι δημοκρατία. Κατ' επέκταση και η δικαιοσύνη ακολουθεί στα ίδια χνάρια. Δεν είμαι υπέρ του Ρωμανού, διότι οι κοινωνικοί επαναστάτες, κατ' εμέ, συλλαμβάνονται για τις ιδέες τους και όχι για ληστείες τραπεζών αφενώς και αφετέρου τα όπλα τους είναι η φωνή και η πένα τους και όχι τα καλάσνικοφ. Από κει και πέρα, μιας και ζούμε στην εποχή της υπερβολής, ο Σαμαράς υποκρίνεται τον εθνοσωτήρα, ο Ρωμανός τον επαναστάτη, και ο Τσίπρας το... Μεσσία! από δημοκρατία της αρπαχτής πάμε καλά. Κι από δικαιοσύνη της αδικίας επίσης....

   Να περνάς καλά.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.