Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η ΦΑΤΣΑ... ΜΑΣ ΕΛΛΕΙΠΕ!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η επιστήμονες, μιας που έλυσαν τα σημαντικότερα προβλήματα του πλανήτη, ασχολήθηκαν επιτέλους με ένα πολύ καίριο και δυσεπίλυτο πρόβλημα που ταλάνιζε την ανθρωπότητα για αιώνες! Δημιούργησαν το πορτρέτο του Άϊ Βασίλη! Βέβαια, όχι ακριβώς του Μεγάλου Βασιλείου, του οποίου η γιορτή είναι την 1η Ιανουαρίου. Αλλά του Αγίου Νικολάου, στον οποίο οι δυτικοί συσχέτισαν το έθιμο των δώρων.

Μπορεί πολλά παιδάκια και φέτος να μην δουν δώρο ανά τον κόσμο, αλλά τουλάχιστον θα τους φύγει η απορία για το πως μοιάζει αυτός, που κατά την παιδική μυθοπλασία, μοιράζει τα δώρα! Και ασφαλώς μια τέτοια σπουδαία είδηση θα περνούσε στα ψιλά, αν αναλογιστούμε το πόσα παιδιά δεν μετέχουν αυτού του ωραίου κατ' τα άλλα, παραεκκλησιαστικού εθίμου. Ευτυχώς που η επιστήμη μας έλυσε αυτήν την σημαντική απορία... Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να μας κάνει μέρες που έρχονται! 

Αλήθεια, όμως, τον πιτσιρικά και την πιτσιρίκα, τους ενδιαφέρουν το πρόσωπο του Άϊ Βασίλη; Ένας γέρος με άσπρη γενειάδα, άντε και με γυαλιά πρεσβυωπίας. Το δώρο τους ενδιαφέρει... Όποιο και να είναι αυτό, είτε παιχνίδι, είτε είδος πρώτης ανάγκης, είτε φάρμακο, είτε μια αγκαλιά έστω. Αλλά μάλλον για κάποιους επιστήμονες, προηγούνται τα πρόσωπα!

Το απόκομμα προέρχεται από τον Ελεύθερο Τύπο (8/12/2014)