Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΓΕΡΑΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ...

Να 'ταν τα νιάτα δυό φορές, λέει ένα δημοτικό τραγούδι, εκφράζοντας το ανθρώπινο παράπονο αφού τα γηρατειά είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, για όσους θέλουν να παραμένουν νέοι και σωματικώς. Εδώ έρχεται η επιστήμη να μας βοηθήσει στο να... παρατείνουμε τη νεότητα. Όχι με κάποιο θαυματουργό χάπι, αλλά ενημερώνοντάς μας για τους παράγοντες που καθυστερούν ή επιτυγχάνουν τη γήρανση:
Και μόνο να δεις τους άνωθεν παράγοντες καθυστέρησης, δεν έχει παρά να αναστενάξεις! Λόγῳ κρίσης, δουλειά δεν υπάρχει, άρα ούτε και επαγγελματική καταξίωση, και κατ' επέκταση ούτε ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή μιας και αυτή επηρεάζεται αρνητικά από τα άσχημα οικονομικά... Η οικονομική ευφορία ούτε για συζήτηση. Μόνο σαν άκουσμα η ευφορία, θυμίζει την εφορία οπότε οι ρυτίδες αυξάνονται στο πρόσωπο... 

Αλλά και τους παράγοντες επιτάχυνσης να δεις, δεν πρόκειται να τους αποφύγεις εύκολα! Η καλή διατροφή θέλει λεφτά, η κατάθλιψη βάσῃ στατιστικών ολοένα και αυξάνεται, το άγχος με την απελπισία πάνε σύννεφο, τα οικονομικά προβλήματα είναι η πηγή όλων των κακών και ο ατυχής επαγγελματικός προσανατολισμός δείχνει μάλλον ατυχής έκφραση με την κρίση που μας δέρνει! Και η ηλιοθεραπεία που είναι η μόνη ευχαρίστηση στην παραλία, να κοπεί για να παραμένουμε νέοι. Θα 'πρεπε ὀμως να προσπαθούμε να παρατείνουμε τα νιἀτα;

Μάλλον ζούμε σε λάθος εποχή, η οποία δεν ευνοεί τα νιάτα, αλλά τα γηρατειά. Οι νέοι δεν έχουν ελπίδα, ενώ οι γέροι ανακουφίζονται στο ότι δεν θα ζήσουν να δουν τα χειρότερα που υπόσχονται οι δεξιοκεντροαριστεροί πολιτικάντηδες! Οπότε δεν έχουμε παρά να επιταχύνουμε το γήρας! Οι παράγοντες είναι ευνοϊκοί και όσο πιο πολύ το πετύχουμε, τόσο πιο κοντά θα γεμίζουμε με την ελπίδα του... άλλου κόσμου! Αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα... Όπως είχε πει ένας γνωστός δουλέμπορος του 18ου αιώνα, είναι ζημιά οι σκλάβοι να πεθαίνουν νέοι! 

Τα αποκόμματα προέρχονται από το περιοδικό Υγεία και Ευεξία Νο 79 (4/2014)

12 σχόλια:

 1. Αυτά όλα που γράφουν τα αποκόμματα που έβαλες είναι μόνο για όσους έχουν λεφτά. Όχι για για τους φτωχούς. Οι πλούσιοι είναι που νοιάζονται να ζήσουν παραπάνω για να χορτάσουν τα λεφτά τους μην πάνε αχόρταστοι. Τα γηρατειά τους είναι εφιάλτης!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όντως! Πάντως όσα λεφτά και να 'χουν, τα γηρατειά δεν τα αποφεύγουν!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 2. Οσοι έχουν λεφτά τα έχουν και εν μέσω κρίσης.
  Νομίζω όμως πως δεν φτάνουν για την ευτυχία.
  Το χρήμα βοηθά αλλά δεν φέρνει από μόνο του ευτυχία...
  Η οικογένεια Ωνάση είναι το καλύτερο παράδειγμα.

  Φιλάκια:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εδώ μιλάμε όμως για τα ρημάδια τα γηρατειά... η ευτυχία είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 3. δύσκολο πράγμα να αποφύγεις αυτά που σε γερνούν...
  ευτυχώς.. η ψυχή.. έχει αντισώματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ψυχή δεν γερνά, αλλά πολλές φορές δεν αντέχει το γήρας του σώματος. Καλή ψυχή λοιπόν!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 4. Τα γεράματα θα έρθουν ότι και να κάνουμε. Αλλά με την κρίση δύσκολο να τα καθυστερήσεις. Καλύτερα να συχνάζουμε στο ΚΑΠΗ για αρχίσουμε να συνηθίζουμε στο μέλλον που έρχεται!!!!! Και καλά 40!!!! σαν της ΝΔ!!! :)) :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ραντεβού στο ΚΑΠΗ λοιπόν! Κοίτα μην αργήσεις...! :)

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 5. Χαλαρώστεεεεεεεεε............
  Κάθε ηλικία έχει τη χάρη της.
  Κωστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, τότε... καλή απόλαυση!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 6. Δύσκολο να αποφύγεις το γήρας. Οσο ζεις και τα χρόνια κοιλούν ότι και να κάνεις θα το βλέπεις κάθε χρόνο στο σώμα σου....Στις κινήσεις σου... Ο μόνος τρόπος να σταματήσεις το γήρας είναι να πεθάνεις νέος. Δεν το συνιστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ δεν το συνιστάς, το συνιστά όμως η τρόικα! Κάτι θα... ξέρει παραπάνω! :)

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.