Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (12/10/2014) ΚΥΡΙΑΚΗ Δ' ΛΟΥΚΑ

 Ακούμε στη σημερινή περικοπή: 

Πιστὸς ὁ λόγος· καὶ περὶ τούτων βούλομαί σε διαβεβαιοῦσθαι, ἵνα φροντίζωσι καλῶν ἔργων προΐστασθαι οἱ πεπιστευκότες τῷ Θεῷ. ταῦτά ἐστι τὰ καλὰ καὶ ὠφέλιμα τοῖς ἀνθρώποις· (Τίτ. 3, 8)

Πιστός είναι αυτός ο λόγος. και γι’ αυτά θέλω να διαβεβαιώνεις, για να φροντίζουν να προΐστανται σε καλά έργα εκείνοι που έχουν πιστέψει στο Θεό. Αυτά είναι καλά και ωφέλιμα στους ανθρώπους.
Σημαντικό πράγμα για τους χριστιανούς είναι η πίστη. Η εμπιστοσύνη, η υπακοή στη διδασκαλία του Κυρίου. Μόνο που για να είναι αποδοτική και γόνιμη η πίστη, χρειάζονται οι αγαθοεργίες. Μην τρέφουμε αυταπάτες. Το να λέμε ότι πιστεύουμε, θεωρητικά, είναι εύκολο. Το να το αποδεικνύουμε όμως θέλει προσπάθεια. Όχι μόνο όποτε μας δοθεί η ευκαιρία αραιά και που, αλλά συστηματικότερα. Όχι από αγγαρεία, αλλά με θέληση. Η ωφέλεια σε όσους έχουν ανάγκη, είτε πνευματική είτε υλική, πρέπει να παρέχεται ανιδιοτελώς, δίχως κακή διάθεση. Τότε φανερώνουμε την έμπρακτη πίστη μας, ότι έχουμε βάλει το Θεό στη ζωή μας να μας φωτίζει την πορεία προς τη σωτηρία.

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή ανάρτηση, εδώ.