Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΕ... ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ!


Τα πολλά λόγια, εκτός από φτώχεια, όπως μας λέει γνωστή παροιμία, είναι και... α-σεξουάλ για τις γυναίκες! Έτσι δείχνει η έρευνα του British Columbia University, που προσπαθεί να κάνει ένα βήμα στο αιώνιο δυσεπίλυτο πρόβλημα της κατανόησης των γυναικών...  Το να λες λίγα και ευνόητα, δεν είναι δύσκολο, μιας και οι γυναίκες συνήθως δεν σε αφήνουν να σταυρώσεις κουβέντα! Από τον Ελεύθερο Τύπο (24/2/2014) αυτή η είδηση που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Υποθέτω, ότι αν ισχύει το παραπάνω πόρισμα, σίγουρα θα ισχύει για τις πολυλογούδες. Αυτές πάλι είναι περισσότερες, οπότε... λογικό το συμπέρασμα. Όμως το ενδιαφέρον είναι αυτό που δεν μας λέει η είδηση. Το τι ήταν οι γυναίκες που συμμετείχαν λιγομίλητες ή πολυλογούδες. Διότι οι πολυλογούδες σε ένα ραντεβού, θα μίλαγαν και ο φουκαράς θα κοίταγε το ρολόι του. Συχνό το μοτίβο. Αλλά οι λιγομίλητες, αν είχαν απέναντί τους έναν λιγομίλητο, τότε... 

Εν πάσει περιπτώσει, εκτός άλλων προσόντων, μετράνε και τα λόγια. Και από μια μεριά, αυτό είναι θετικό για τον άνδρα. Άμα δεν έχει τι να πει, το βουλώνει αφού ρίξει ένα «συμφωνώ μαζί σου, όπως τα λες είναι» και... περιμένει να του κάτσει! Αποφεύγει έτσι διαφωνίες ή παρεξηγήσεις. Επιπλέον μαθαίνει περισσότερα ενώ ο ίδιος δεν χρειάζεται να αποκαλύψει πολλά, κορόιδο είναι άλλωστε;  Εν τέλει οι επιστήμονες δουλεύουν για τους άντρες...    

14 σχόλια:

 1. Εγώ πάλι γιατί έχω την εντύπωση πως οι άντρες είναι πιο πολυλογάδες από τις γυναίκες;...μπορεί να κάνω και λάθος.
  Από την άλλη ένας άντρας που δεν μιλάει, δεν έχει και χιούμορ εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται βαρετός!

  Φιλάκια:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον κάνεις παρέα μόνο με λιγομίλητες!
   Σιωπή και χωρίς χιούμορ, πως θα μπορούσε να μην είναι βαρετός, ε;

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 2. Ούτε μούγκα, ούτε ακατάσχετη λογοδιάρροια... Θεωρώ ότι και τα 2 άκρα είναι απίστευτα βαρετά. Η πολυλογία δεν έχει φύλο (προσωπική διαπίστωση αυτή). Μια μέση κατάσταση είναι το καλύτερο, για να μπορεί να αναπτυχθεί ένας σωστός διάλογος. Αλλιώς... zzzzzzzzzzzzzz!
  Καλό μεσημέρι Apokalipsis!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η πολυλογία δεν έχει φύλο, ούτε και φίλους. Το ζήτημα είναι τι εννοούμε μέση κατάσταση. Πάντως ο ύπνος είναι μια... λύση απέναντι στην πολυλογία. Λες ένα νύσταξα και... :) :) :)

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 3. Αυτό είναι το κόλπο για να ρίξουμε καμιά γκόμενα; Μόνο για τα πολλά λόγια λέει όχι για τα φράγκα; Κάτι δεν μου κολλάει εδώ!!!!! Δε βαριέσαι. της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος!!! Αυτό είναι η μόνη αλήθεια. Άμα βρεθεί ποτέ άκρια με τις γυναίκες χαιρετα μας τον πλάτανο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοίτα, πες της πρώτα ότι είσαι φραγκάτος και μετά... άστην να λέει όσα θέλει. Σε αρκετές πιάνει. Το θέμα είναι όταν θα πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι φραγκάτος... Ωστόσο, συμφωνώ ότι με τις γυναίκες δεν βγάζεις άκρια με τίποτα!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 4. Αυτό ισχύει για όσες είναι ξερόλες και δεν μπορούν να ακούνε τους άλλους. Αν και το έχουμε όλες λίγο το χούι, ο άντρας αν μιλάει λίγο ίσως και να είναι του ότι φάμε κι ότι πιούμε! Χωρίς διάλογο και με πολυλογίες είτε από τον έναν είτε από τον άλλο δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Άσε που αν δεν μιλάει πολύ, ούτε χιούμορ μπορεί να κάνει ούτε θα έχει να πει κάτι αξιόλογο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, οι γυναίκες συνήθως είναι ξερόλες δεν μπορείς να πεις... Διάλογος πάνω απ' όλα. Να δείξει τι έχει να πει κανείς. Γιατί και οι άντρες δεν συμπαθούν τις πολυλογούδες....

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 5. Παν μέτρο άριστον.Και για τα δύο φύλλα. Ομορφα... λίγα...και προ παντως ειλικρινή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το μέτρο, το άριστον, είναι το ιδεώδες αν και όλοι παρεκκλίνουμε. Όσο για την ειλικρίνεια, τότε τα πράγματα γίνονται πιο τρομακτικά. Αυτήν την αποφεύγουν κάμποσοι γιατί την φοβούνται...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 6. Σίγουρα ένας πολυλογάς δεν άρεσει και πολύ. Αλλά κι αυτός που λέει λίγα, δεν είναι σίγουρο ότι έλκει. Μπορεί να είναι πονηρός όπως λες κι εσύ. Γι' αυτό και πρέπει να μιλάνε αρκετά οι άντρες, όσο και οι γυναίκες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αρκετά, αλλά πόσο αρκετά; Εδώ υπάρχει ένα ζητηματάκι νομίζω. Και κυρίως είναι ειλικρινή αυτά τα αρκετά; Έλα μου ντε!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 7. Μάλλον και εδώ, ρόλο παίζει η ποιότητα και όχι η ποσότητα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ποιότητα είναι το ποθούμενο, η ποσότητα το προσφερόμενο! Αντί να κοιτάξουμε την ποιότητα μένουμε στην ποσότητα...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.