Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟ... ΚΡΥΟ!

Φαίνεται τελικώς, πως οι ξένοι επιστήμονες εργάζονται επίπονα υπέρ της ἐν Ἑλλάδι ανάπτυξης! Τις προάλλες έγραφα (εδώ) για τος πάχος που προκαλεί η ζέστη (!), τώρα το κρύο κάνει αποδοτικότερους τους εργαζομένους...  Με κάτι τέτοια πορίσματα, άντε μετά να πείσεις τον καπιταλιστή επιχειρηματία να μην κλείνει τη θέρμανση στους χώρους εργασίας! Έτσι και θα κάνει οικονομία στα λειτουργικά έξοδα και θα αποκομίσει μεγαλύτερη απόδοση από τους υπαλλήλους του άνευ αυξήσεως των μισθών! Η καλύτερη υποδομή για την... ανάπτυξη... Λες και μας υποδεικνύουν, εμμέσως πλην σαφώς, να μεταναστεύσουμε στον πλούσιο ευρωπαϊκό βορρά (βλέπε Γερμανία, ας πούμε) για να είμαστε κομψοί και... δουλευταράδες! Ενώ στο νότο λόγῳ ζέστης καταντήσαμε χοντροκοπροτεμπέληδες...

Το να έχει αυστηρή προσήλωση στη δουλειά του ο εργαζόμενος, σαφώς και είναι επιθυμητό, ειδικά άμα είναι χειρούργος, αλλά το να σκέφτεσαι και άλλες δραστηριότητες δεν είναι και τόσο αντιαποδοτικό. Τουναντίον, τον χαλαρώνει από τη ρουτίνα (ενίοτε αποχαύνωση) της δουλειάς. Χωρίς να φτάνουμε στο άλλο άκρο του να χαζεύει κανείς εντελώς...
Πάντως, αυτές οι μελέτες δεν χρηματοδοτούνται για... να περνά η ώρα. Τις χρηματοδοτούν μεγάλες επιχειρήσεις για να γνωρίζουν το πως θα κάνουν αποδοτικότερο το ανθρώπινο δυναμικό τους. Το πως θα τις χρησιμοποιήσουν, είναι άλλο ζήτημα, μιας και ο καπιταλισμός δεν διακρίνεται για τον... ανθρωπισμό του!
Το απόκομμα προέρχεται από τον Ελεύθερο Τύπο (10/2/2014)  

12 σχόλια:

 1. Καλημέρα και καλή Τσικνοπέμπτη εύχομαι.

  Τώρα, σχετικά με το άρθρο για τη συγκεκριμένη έρευνα δεν έχω παρα να συμφωνήσω στην προτελευταία σου παράγραφο. Το ίδιο πιστεύω και εγώ.

  Να είσαι καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάντως εγώ έχω αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για αυτήν την έρευνα...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 2. Με αυτά που λένε οι επιστήμονες σκέφτομαι ότι αυτοί που δουλεύουν ψήστες στα σουβλατζίδικα και τις ψησταριές δεν αποδίδουν πολύ εξαιτίας της ζέστης!!! :)) Όλα αυτά τα κάνει ο καπιταλισμός για να ξεζουμίζει δωρεάν τον εργαζόμενο. Σε λίγο θα πουν ότι καλύτερα να μην έχει παράθυρα ο εργασιακός χώρος για να μην βλέπουν την καλοκαιρία και επηρεάζονται. Τι άλλο θα ακούσουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το μυαλό σου στα κοψίδια!!! Λοιπόν, αν ο καπιταλισμός δεν ξεζούμιζε τον εργαζόμενο, απλά δεν θα ήταν καπιταλισμός! Κι όσο για τα παράθυρα... πολύ προχωρημένη ιδέα ομολογώ!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 3. Χμμμ γιαυτό τρελαίνονται να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές!
  Αυτές οι έρευνες δεν γίνονται από ΜΚΟ.....
  Αλλά τα περισσότερα πανεπιστήμια στο εξωτερικό κάνουν έρευνες για τα πιο απίθανα πράγματα και είναι το ίδιο.
  Εγώ πάντως τους κρύους μήνες μου αρέσει να μένω σπίτι!
  Κάποιο άλλο πανεπιστήμιο είχε κάνει μια έρευνα και έλεγε πως ο ήλιος βοηθά στην έκκριση σεροτονίνης(η ορμόνη της 'χαράς') και πως στις χώρες χωρίς ήλιο οι περισσότεροι κάτοικοι πάσχουν από κατάθλιψη....αυτό μου ακούγεται πιο λογικό.

  Καλό απόγευμα:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως το είπες. Τρελαίνονται για διακοπές, όχι για δουλειά! Όσο για τις έρευνες των πανεπιστημίων ή είναι άνευ αξίας ή αυτό θέλουν να δείχνουν!
   Πάντως αυτή η ορμόνη της «χαράς» όσο ήλιο και να έχουμε, αν δεν έχουμε και το ρευστό...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 4. Απορία... Εκεί στο Χάρβαρντ μέσα στο κρύο κάνουν αυτές τις μελέτες οι ερευνητές; Να σου πω κι εγώ μια μελέτη που αντέχει σε κρύο και σε ζέστη; ΑΝ έχεις δουλειά και ΑΝ σε πληρώνουν (σημαντικό αυτό το τελευταίο για τον τόπο μας) τότε μια χαρά αποδίδεις και με βροχή και με ήλιο! :)) Πσσσσσσσσσ! Τί είπα τώρα! :)) :))
  Καλό βράδυ Apokalipsis!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκεί στο Χάρβαντ μου φαίνεται, ότι μάλλον κάνουν τις έρευνες για... τους άλλους και όχι για τους ίδιους! Κι αν έχεις δουλειά που να σε πληρώνουν... ε, τότε εξαιρείσαι τέτοιων ερευνών εκτός κι αυτές έχουν στόχο να σε θέσουν στην ανεργία! Δεν μου δείχνουν πολύ αθώες...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 5. Φοβερή μελέτη! Και ο υπάλληλος του Σκρουτζ στο μυθιστόρημα του Ντίκενς δούλευε ξεπαγιάζοντας χωρίς θέρμανση και με λίγα λεφτά. Από εκεί εμπνεύστηκαν τη μελέτη στο Χάρβαντ; Αυτό το πανεπιστήμιο δεν έχει βγάλει ο Σαμαράς;;;; Ήδη φαντάζομαι τι μέλει γενέσθαι στην Ελλάδα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο υπάλληλος του Σκρούτζ, προ της εμφάνισης του πνεύματος των Χριστουγέννων, είναι το... ιδεώδες πρότυπο εργαζομένου στον καπιταλισμό!!! Και αφού ο Σαμαράς σπούδασε εκεί... λες; Μπρρρ...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 6. Σίγουρα οι μελέτες γίνονται πάντα εις βάρος του εργαζόμενου.Πως θα τον εκμεταλευτούμε με την λιγότερη δυνατή αποζημίωση.Αυτοί ονειρεύονται ακόμα την εποχή των σκλάβων. Δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί σε συνθήκες άγριες.
  Καλησπέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ, αυτή η εποχή των σκλάβων... τι ωραίες μέρες εκείνες, θα αναπολούσε ο πλούσιος...! Όταν η επιστήμη τίθεται στην υπηρεσία του χρήματος, και όχι του ανθρώπου.
   Το κακό είναι πως οι δούλοι στην αρχαία Ελλάδα ήταν καλά αμειβόμενοι αντίθετα από άλλες περιοχές. Εμείς οδεύουμε σε χειρότερο στάδιο...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.