Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΥΣ;

Μερικά πράγματα περνάνε δυστυχώς απαρατήρητα. Όπως η παρακάτω  είδηση από τον Ελεύθερο Τύπο (25/10/2013) που μιλάει για κλωνοποίηση κατοικίδιων με 74.000€ :
Τι μας λέει το απόκομμα; Ότι η κλωνοποίηση στα ζώα γίνεται και μάλιστα κοστίζει πολύ. Τι δεν μας λέει αλλά μας κάνει να το υποθέσουμε αβίαστα; Την κλωνοποίηση του ανθρώπου, ασφαλώς. Αφού όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, που κάνει τις κλωνοποιήσεις, δεν έχει αποτύχει ακόμη, γιατί να μην το έχει επιχειρήσει για ανθρώπους; Εννοείται  επ' αδρά αμοιβή.

Θυμήθηκα την ταινία The Island [Το νησί, (2005)], και 74 χιλιάρικα δεν είναι μεγάλο ποσόν για τους πλούσιους, οπότε... Δεν πρόκειται να ανοίξω το θέμα των ανθρώπινων κλωνοποιήσεων, αν και κατά πόσο πρέπει να «δημιουργούμε» ανθρώπους-κλώνους για ανταλλακτικά ή μέσῳ κλωνοποίησης να επιδιώκουμε την αθανασία. Είναι ένα θέμα μεγάλο και εμπεριέχει αντίθετες γνώμες και θέσεις. 

Εντούτοις, βλέποντας το απόκομμα, υποπτεύομαι ότι η κλωνοτεχνογνωσία δεν θα περιορίστηκε μόνο σε σκύλους και γάτες. Και επειδή η παράνοια του ανθρώπου τρέχει γρηγορότερα από τη σωφροσύνη του, θέτω απλά τον προβληματισμό. Μιας και οι κλωνοποιήσεις (θα) είναι μια φάμπρικα με πολύ χρήμα, και όπου χρήμα η ηθική εξασθενεί... 

16 σχόλια:

 1. τι αλλο θα ακουσουμε και θα δουμε... ελεος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όσο προχωράει η τεχνολογία, έχουμε να ακούσουμε και να δούμε... πάρα πολλά! Το αν είναι καλά δεν ξέρω,,,

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 2. Ηθική!;!; Τι είναι αυτό...;;;

  Κωστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ηθική, είναι αυτό που αισθάνεται κανείς πριν πράξει κάτι, και δεν έρχεται σε αντίκρουση με το χρήμα! Ή αλλιώς, το αντίθετο του εγωισμού που μας φουντώνει στην πλεονεξία.
   Πάντως τα (πολλά) κέρδη, έρχονται όταν η ηθική... παίρνει μόνιμο ρεπό!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 3. Τελικά όταν είσαι Ωνάσης μπορείς να κάνεις τα πάντα!!!!
  Δεν υπάρχει συναίσθημα ούτε ηθική,όπως αναφέρει ο Κωστής, πριν....
  Το θέμα είναι πόσα λεφτά έχεις και μέχρι που είσαι ικανός να φτάσεις.
  Αν δεν έχεις φραγμούς....όλα είναι πιθανά.....
  Οσο για τις ταινίες...αρκετές φορές είναι 'προφητικές'.....

  Φιλάκια:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν όχι τα πάντα, πάρα πολλά! Απλά συμπληρώνεις το τσεκ των επιταγών...
   Πράγματι, οι φουτουριστικές ταινίες, όταν στην ουσία διαπραγματεύονται την ασύστολη και καταχρηστική χρησιμοποίηση της τεχνολογίας πάνω στον άνθρωπο, γίνονται προφητικές. Φταίει η ροπή που έχουμε προς το κακό...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 4. Τώρα που λύσαμε όλα μας τα προβλήματα και μας περισεύουν και τόσα χρήματα ας κλωνοποιήσουμε και τα κατοικίδιά μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα όπου να 'ναι έρχεται η ανάπτυξη και πρέπει να ξέρουμε από τώρα που θα πετάξουμε τα πολλά λεφτά που θα μας περισσεύουν!
   Αυτό που φοβάμαι είναι η κλωνοποίηση ανθρώπου. Και εκεί έχουν τους τρόπους οι εταιρείες κλωνοποίησης να πάρουν όχι μόνο το περίσσευμα, αλλά και το υστέρημα...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 5. Απαντήσεις
  1. Έλα μου ντε! Το ζήτημα δεν είναι το που πάμε. Αυτό είναι εύκολο: στο γκρεμό. Αλλά το αν μπορούμε να αποφύγουμε αυτήν την κατεύθυνση!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 6. Πολλοί επιστήμονες δεν είναι ανεξάρτητοι. Τους χρηματοδοτούν εταιρείες που στόχο έχουν την κονόμα. Άρα, επικρατεί η ηθική του κέρδους. Είμαι βέβαιος ότι πίσω από την κουρτίνα έχουν κάνει πειράματα και σε ανθρώπους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι περίμενες; Οι εταιρείες να χρηματοδοτούν έρευνες για το καλό του ανθρώπου; Όλα γίνονται για το κέρδος. Όσο για τους ανθρώπους, αυτό είναι σχεδόν αυτονόητο. Αλίμονο στις επόμενες γενιές...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 7. 74.000 για σκύλους και γάτες είναι πάρα πολλά και σίγουρα από πίσω θα κρύβεται και κανένας δόκτορ Φρανκεστάιν που δεν θα έχει αναστολές για κλωνοποίηση ανθρώπων. Η κλωνοποίηση θα φέρει χοντρά φράγκα και γι' αυτό θα γίνεται μόνο από πλούσιους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, όχι και Φρανκεστάιν! Αυτός πειραματίζονταν με πτώματα. Πάντως για αρχή, μόνο οι πλούσιοι θα τα σκάνε. Που ξέρεις; Ίσως αργότερα να ενταχθεί η κλωνοποίηση στον... ΕΟΠΥΥ και να είναι φθηνότερη άμα την κάνεις στο... ΙΚΑ!!! :))

   Διαγραφή
 8. Εάν κλωνοποιήσουμε σαν χώρα το Μητσοτάκη, πόσα ευρώ θα χρειαστούν... και σε τι κατηγορία θα τον εντάξουν;χαχαχα!
  Ήμαρτον πάντως με τις κλωνοποιήσεις καλέ μου φίλε και τους "πιστούς" που θα τρέξουν ξωπίσω της!
  Να 'σαι καλά και να περάσεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!:-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτός δεν χρειάζεται κλωνοποίηση, θα μας θάψει όλους!
   Κοίτα, την κλωνοποίηση θα την πλασάρουν έξυπνα οι εταιρείες και θα τρέξουν όσοι έχουν τα απαραίτητα φράγκα! Ελπίζω να μη γίνει, αλλά με τόσα που βλέπω...

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.