Σε λιγότερο από 10 μέρες θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. Επιτέλους πλησίασαν και η καλή νοικοκυρά, εκτός από δούλα και κυρά, πρέπει να ετοιμαστεί και για το γιορτινό τραπέζι. Το κλασσικό έδεσμα βέβαια είναι η ακριβή και δυσκολομαγείρευτη γαλοπούλα. Η παρακάτω συνταγή προέρχεται από έναν τσελεμεντέ της Σοφίας Σκούρα, εκδόσεις Φυτράκη 1966 που τον συμβουλεύονταν η αείμνηστη μητέρα μου και αναφέρεται σε γαλοπούλα γεμιστή. Το ότι την ονομάζει πρωτοχρονιάτικη, δεν σημαίνει ότι δεν τρώγεται και χρστουγεννιάτικα! Ίσως όταν γράφτηκε ο εν λόγῳ τσελεμεντές, να έτρωγαν δυό φορές γαλοπούλα! Ίσως πάλι, να μην προλάβαιναν να την φτιάξουν τα Χριστούγεννα. Είναι και μπελαλίτικες οι συνταγές για τις γαλοπούλες συν τοις άλλοις...!