Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

ΕΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ vs ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ vs ΒΕΝΤΑΛΙΑΣ!


Έσφιξαν οι ζέστες, ε; Καιρός τους είναι, ας σφίξουν όσο θέλουν. Αυτό λέει όποιος έχει ερκοντίσιον και λεφτά για ρεύμα. Όποιος δεν έχει (λεφτά) αρκείται στον ανεμιστήρα και τα κρύα νερά. Χαρακτηριστικό του καύσωνα λοιπόν, δεν είναι τόσο η χρήση των ερκοντίσιον στο μάξιμουμ (αναμενόμενη άλλωστε) αλλά η δημοσίευση μερικών άρθρων όπως το παραπάνω από το newsbomb ( εδώ) που πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι αν πείραξε η ζέστη τους γράφοντες, ή η νοημοσύνη τους έχει κάπως... λασκάρει! 

Ερκοντίσιον εναντίον ανεμιστήρα λοιπόν. Λες και δεν ξέραμε ότι το ερκοντίσιον παραδοσιακά καίει τα κέρατά του σε σχέση με τον φτωχό (σε κατανάλωση αλλά και απόδοση) ανεμιστήρα... Πάντως δεν είναι και τσάμπα ο ανεμιστήρας. Κάτι καίει και αυτός. Αλλά αντί να μας δείχνουν την άνιση κόντρα μεταξύ ερκοντίσιον και ανεμιστήρα, που πιθανώς την προωθούν οι ανεμιστηριοπώλες (!) θα έπρεπε να μας δείχνουν την κόντρα σε διαφορά ρεύματος με τον ισχυρότερο αντίπαλο σε κατανάλωση που είχε και θα έχει το ερκοντίσιον: Τη βεντάλια! Ναι, αυτήν που δεν χρειάζεσαι καθόλου ρεύμα για να τη λειτουργήσεις! Και που παράλληλα σου γυμνάζει δωρεάν το χέρι (σε σχέση με το πλερωματικό γυμναστήριο!) Φαίνεται όμως ότι οι βενταλοπαραγωγοί δεν δίνουν το απαραίτητο χαρτζιλίκι στους δημοσιογράφους για προώθηση και αυτό, το εντελώς άνευ ρεύματος, παραδοσιακό εργαλείο μένει στα αζήτητα...

Για όσους πουν ότι οι βεντάλιες κοστίζουν, ας υπολογίσουν πόσα καλοκαίρια βγάζουν. Και το κυριότερο, εντός οικείας υπάρχει το παραδοσιακό χαρτόνι ή το περιοδικό! Και με αυτά εξίσου δροσιζόμασταν τις παλαιές εποχές που ο ανεμιστήρας δεν ήταν φθηνός όπως σήμερα... Να λοιπόν λύσεις για καθόλου κατανάλωση ρεύματος. Βέβαια μπορεί να μην αποδίδουν όσο ένας ανεμιστήρας, αλλά τουλάχιστον ο καύσωνας δεν διαρκεί και ολόκληρο το καλοκαίρι! Μόνο για λίγες μέρες τον Ιούλιο είναι η όλη ιστορία. Εδώ δεν καταλαβαίνεις πως περνούν τα χρόνια, για καναδυό εβδομάδες κάνεις έτσι; Ντροπή...!