Τι τρώμε μες τον καύσωνα για να δροσιστούμε; Εκτός από το κρύο καρπούζι, τρώμε παγωτό. Αν δεν κάνουμε βέβαια δίαιτα... Την παρακάτω συνταγή την αλίευσα από τον τσελεμεντέ της Μαρίας Σκούρα (ονόματι Μαγειρική Ζαχαροπλαστική, εκδ. Φυτράκη 1966) και αναφέρεται σε κοκταίηλ παγωτό με σόδα και νεσκαφέ ή μπράβο (καφέ). Εμ, τι να βάλω; Το κλασσικό παγωτό όπως το έτρωγαν πριν μισό αιώνα και βάλε; Αυτό το αγοράζουμε κι από το περίπτερο. Να λοιπόν ότι και τότε έτρωγαν το παγωτάκι τους με γευστικές παραλλαγές, όπως του καφέ. Ε, τώρα που δεν πίνετε τον καφέ ζεστό, ας τον φάτε με παγωτό! Δίαιτα από Σεπτέμβριο...