Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠ' ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΙΙ


Ξανά εκλογές, ξανά ντιμπέιτ. Αυτά δυστυχώς πάνε αντάμα και ακόμα κερδισμένα θα βγουν κάποια μικροκάναλα που θα παίζουν καμιά ταινία. Ευκαιρία για δαύτους να δουν... Θεού πρόσωπο λοιπόν. Μπορεί να παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι το ντιμπέιτ είναι σε ζωντανή μετάδοση, (αρχαιοελληνιστί live) εντούτοις το έχουν γυρίσει από χθες ώστε να μην φανεί κανένας πολιτικός αρχηγός αδιάβαστος ή να κοπεί στο μοντάζ οτιδήποτε πάει στραβά... Και αντί να ρωτάτε που το ξέρω εγώ αυτό, να ρωτάτε τον εαυτό σας γιατί να κάτσετε να το δείτε αφού οι ερωτοαπαντήσεις είναι κομμένες και ραμμένες έτσι ώστε να σας φλομώσουν στο παραμύθι! Όπως και να 'χει, και πάλι το ψηφιακό κασσετοφωνάκι της Αποκαλύωεως του 999 εννοείται ήταν εκεί και κατέγραψε πράγματα που δυστυχώς θα τα κόψουν στο μοντάζ γιατί δεν συμφέρει τα κόμματα να βγουν δημοσίως!

Κουβαράς: Δεν θα ξεκινήσουμε με τα αθλητικά γιατί την προηγούμενη φορά στο τσακ σας αποτρέψαμε να κάνετε το στούντιο ρίνγκ του μποξ! Ο λόγος στην κα Κοσιώνη.
Κοσιώνη: Πείτε μας, θείε... λάθος, κ. Μητσοτάκη ήθελα να πω, τι θα κάνετε για να διατηρήσετε το υψηλό ποσοστό που πήρατε στην κάλπη;
Μητσοτάκης: Μα είναι απλό. Ήδη όλα τα στελέχη του κόμματός μας, αγόρασαν χάπια για τη ζαλάδα! Μη μας πιάσει κανένας ίλιγγος από το μεγάλο ύψος! Και αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι υπέρ της ανάπτυξης της οικονομίας!
Κοσιώνη: Δηλαδή;
Μητσοτάκης: Τι δηλαδή; Έτσι, κονομάνε οι φίλοι φαρμακοποιοί αφενός, και αφετέρου βγάζει κέρδος και ο Γιαννακόπουλος, ο γνωστός φαρμακοβιομήχανος και πρόεδρος του μπασκετικού Παναθηναϊκού, οπότε θα βρει λεφτά να αγοράσει παίχτες για την ομάδα του που πάει κατά διαόλου, με συνέπεια να γίνει τζίρος με το μπάσκετ!
Κουβαράς: Μα είπαμε να μην ξαναμιλήσουμε για τα αθλητικά!
Τσίπρας: Τα βλέπετε; Αυτό είναι το επίπεδό τους! Ντροπή και αίσχος τους!
Κουβαράς: Κύριε Τσίπρα, θα μιλήσετε στην ώρα σας! Το λόγο έχει ο κ. Παπαδάκης.
Παπαδάκης: Κύριε Τσίπρα, πως είδατε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά από τη Ν.Δ.;
Τσίπρας: Που την είδατε την ήττα κύριε Παπαδάκη μου; Ίσα ίσα ήταν μια μεγάλη νίκη για το ΣΥΡΙΖΑ!
Παπδάκης: Ορίστε;
Τσίπρας: Όπως σας τα λέω! Ήταν μεγάλη επιτυχία που μας εξέλεξε ο κόσμος για αξιωματική αντιπολίτευση αντί να μας πετάξει με τις κλωτσιές έξω από τη Βουλή, ίχνος αντιπολίτευσης δεν κάναμε την προηγούμενη τετραετία, και μας ξέφυγε ότι θα βάλουμε νέους φόρους! 
Παπαδάκης: Και τι θα κάνετε για την οικονομία;
Τσίπρας: Όλα τσάμπα σε όλους! Οι μισθοί θα τριπλασιαστούν, και θα καταργήσουμε τους φόρους!
Μητσοτάκης: Άσε τα παραμύθια ρε ζούμπακα, σιγά μη μοιράζεις χρυσά πιρούνια στον κόσμο για να τρώει!
Τσίπρας: Και χρυσά κουτάλια θα δώσουμε! Δώσε κι εσύ άμα σου βαστάει γουρλωμάτη!
Κουβαράς: Σας παρακαλώ, δείξτε επίπεδο, μας βλέπουν και μικρά παιδιά! Το λόγο έχει ο κ. Σρόιτερ.
Σρόιτερ: Κύριε Ανδρουλάκη, εσείς τι θα κάνετε για την οικονομία άμα γίνετε κυβέρνηση;
Ανδρουλάκης: Τίποτα απολύτως!
Σρόιτερ: Πως;
Ανδρουλάκης: Τι απορείτε κ. Σρόιτερ; Το ΠΑΣΟΚ παλεύει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, και όχι κυβέρνηση! Οπότε δεν λέμε τίποτα και αφήνουμε να εκτείθονται όσοι λένε και τάζουνε όπως ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας!
Ζαχαρέα: Κύριε Κουτσούμπα, ποιές είναι οι θέσεις του ΚΚΕ για την οικονομία;
Κουτσούμπας: Όχι σε όλα!
Ζαχαρέα: Δηλαδή; 
Κουτσούμπας: Είμαστε ξεκάθαροι. Αυτό λέμε εδώ και δεκαετίες στη Βουλή, αυτό λέω και τώρα. Όχι σε όλα και ξεμπερδέψαμε! Και κυβέρνηση να μας βγάλει ο λαός, εμείς θα παραδώσουμε σε άλλο κόμμα την εξουσία και θα παραμείνουμε στη σιγουριά της αντιπολίτευσης!
Στάθης: Κύριε Βελόπουλε για την οικονομία τι προτείνετε;
Βελόπουλος: Εγώ προτείνω κάτι πρωτοποριακό. Θα εφοδιάσουμε όλους τους φορολογούμενους με την κηραλοιφή ονόματι «Ανακουφιστικόν» ώστε να πασαλείψουν με αυτήν το πορτοφόλι τους για να νιώσουν μια ανακούφιση! Και μετά θα τους δώσουμε την κηραλοιφή ονόματι «Αναπτυξιακόν», πασαλείφοντάς την στο πορτοφόλι να δούνε μέσα λεφτά!
Στάθης: Αμάν! Λειτουργεί και στο ψηφιακό πορτοφόλι στο κινητό;
Βελόπουλος: Παντού λειτουργεί. Και έτσι θα μειωθεί η ανεργία αφού για την παρασκευή αυτών των κηραλοιφών θα χρειαστούν πολλά χέρια!
Τσίπρας: Δεν ντρέπεσαι να κοροϊδεύεις τον κόσμο ρε Βελόπουλε; Τράβα να πασαλείψεις πρώτα με κηραλοιφή τη φαλάκρα σου μπας και βγάλεις μαλλιά!
Βελόπουλος: Σε τσούζει που εγώ έχω σίγουρη πρόταση για την οικονομία, εκλογοχάστη!
Κουβαράς: Κύριοι ντροπή. Μαλώνετε σαν μικρά παιδιά! Το λόγο έχει η κα Τζίμα.
Τζίμα: Τελικά κ. Μητσοτάκη πως θα μειώσετε την ανεργία;
Μητσοτάκης: Δεν θα την μειώσω! Ίσα ίσα μάλιστα! Επειδή οι άνεργοι μπορούν να παράγουν χρήμα, χωρίς να δουλεύουν! Διότι θα βλέπουν περισσότερη τηλεόραση με αποτέλεσμα να ανέβουν τα κέρδη των καναλιών από τις διαφημίσεις και κατ' επέκταση να 'κονομάει περισσότερα το κράτος από την φορολογία!
Τσίπρας: Τα βλέπετε; Αυτά και χειρότερα θα κάνει η Ν.Δ.! Ενώ εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσουμε εντελώς τους άνεργους!
Παπαδάκης: Πως θα γίνει αυτό;
Τσίπρας: Θα καταργήσουμε τον ΟΑΕΔ και έτσι δεν θα υπάρχουν άνεργοι!
Μητσοτάκης: Με τέτοια καραγκιοζιλίκια περιμένεις να αντιστρέψεις το κλίμα ρε κοντοστούπη;
Τσίπρας: Ποιόν είπες ρε κοντοστούπη;
Μητσοτάκης: Με το 20% που εισέπραξες και λίγο σου πέφτει το κόντεμα!
Τσίπρας: Τι είπες ρε γουρλωμάτη αλλήθωρε; Που το πρόγραμμά σας είναι κοστολογημένο με το μολύβι του μπακάλη!
Μητσοτάκης: Άντε τράβα από 'δω ρε, που εσείς το μόνο που έχετε κοστολογήσει είναι οι μαλακίες που τάζετε, γιατί δεν έχετε καν πρόγραμμα!
Τσίπρας: Έμα δεν τρώγεσαι ρε καραγκιόζη! Τώρα θα σου δείξω εγώ!
Μητσοτάκης: Σιγά μη σε φοβηθώ ρε μπιρμπικόκο! Έλα άμα σου βαστάει ρε!
Και κάπου εδώ, πάντα με τη συνδρομή των ψυχραιμότερων αποφευχθεί και πάλι ο σκυλοκαυγάς, με αποτέλεσμα να κοπούν οι πολλές αψιμαχίες και τα... λοιπά παρατράγουδα! Κρίμα γιατί μόνο τότε θα είχε κάποιο ενδιαφέρον και θα παρουσίαζε το θέαμα μεγάλη τηλεθέαση...
* * * * * * * * * * * *
Το παραπάνω κείμενο είναι μεν προϊόν μυθοπλασίας, αλλά είναι όμως πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα... Τελικώς, λόγῳ πένθους δεν θα μεταδοθεί σήμερα το ντιμπέιτ. Θα μεταδοθεί κάποια άλλη φορά, πιθανότατα πριν την διεξαγωγή των εκλογών! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι... στημένο...