Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΗ... ΜΟΝΑΞΙΑ!


Αισθάνεσαι μόνος; Άνοιξε ένα βιβλίο, έλεγε μια παλιά διαφήμιση. Πάρε ένα σκύλο ή μια γάτα θα σου πει ένας φιλόζωος. Αντιθέτως η επιστήμη έχει μια άλλη, πιο οικονομική λύση. Σου λέει με την ακρίβεια που μας δέρνει τελευταίως, τα βιβλία ακρίβυναν. Η συντήρηση δε των κατοικίδιων είναι ακόμα πιο τσουχτερή. Οπότε τι κάνεις μοναχικέ φουκαρά για να σου φύγει η μοναξιά και μάλιστα στο τσάμπα; Ανοίγεις στη διαπασών το στερεοφωνικό! Βάλε τη μουσική στο τέρμα! Τι πιο απλό... Η επιστήμη με μια κίνηση στο κουμπί της εντάσεως (αγγλιστί του volume) προς το δυνατότερον σου έλυσε το πρόβλημα! 

Όχι, η επιστήμη δεν παίζει με τον πόνο σου, επειδή έπεσες θύμα της μοναξιάς. Ούτε οι ερευνητές τα έχουν «αρπάξει» από τις μουσικές εταιρείες για να προωθήσουν έμμεσα τη μουσική παραγωγή. (Αν ήταν Έλληνες αυτό θα ήταν ωστόσο πολύ πιθανό...) Κοτζάμ έρευνα έκαναν, αμέ! (κλικ εδώ για ολόκληρο το άρθρο της εν λόγῳ έρευνας) Και αν με ρωτήσεις πως η ένταση θα κάνει τη μοναξιά ξου, αυτό ακόμη και ένας βλάκας μπορεί να στο πει. Με 2 τρόπους: α) Σε πιάνει μια ζαλάδα από τα δυνατά κλαπατσίμπαλα, ξεγυρισμένη. Θες μετά δυό ασπιρίνες (ή ντεπόν, ή ότι άλλο βρίσκεται στο φαρμακείο σου) για να συνέλθεις, συν και ένας καλός υπνάκος. Άρα, που μυαλό για να σκεφτείς τη μοναξιά σου! Ο ζαλισμένος και ο κοιμισμένος, μοναξιά δεν νιώθουν! β) Εκτός από σένα, ζαλάδα πιάνει και τους γείτονες που θα σου χτυπήσουν την πόρτα για να χαμηλώσεις την ένταση. Οπότε, εφόσον θα έχεις επισκέψεις, δεν λογίζεσαι ότι έχεις μοναξιά! Και άμα δε, γίνει κανένας χοντροκαβγάς, τότε είναι που θα νοσταλγήσεις την ησυχία της μοναξιάς σου!

Ωστόσο οι επιστήμονες δεν μας διευκρινίζουν με είδος μουσικής θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Διότι άλλο είναι να βάλεις βλάχικα ή μπουζούκια και άλλο ψαλμούς της Μεγ. Σαρακοστής (βοήθειά μας). Με τα παραδοσιακά και τα λαϊκά, θα θέλεις παρέα βρε παιδί μου. Γλέντι κατά μόνας δεν λέει... Οπότε θα σου θυμίζουν τη μοναξιά, όσο δυνατά και να τα βάλεις. Από την άλλη, αν βάλεις κλασσική μουσική θα σε πιάσει καμιά βαρεμάρα και άντε να ξαναβρείς το κέφι σου. Τελικά, αυτοί οι επιστήμονες όλο μισές δουλειές κάνουν! Φαίνεται ότι δεν έχουν δοκιμάσει πάνω τους αυτά που δημοσιεύουν. Για να δουν από περιέργεια, αν λειτουργούν! Επιστήμη σου λέει ο άλλος μετά...