Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (18/7/2021) ΚΥΡΙΑΚΗ Δ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Ακούμε στην αυριανή περικοπή:

ἀμὴν γὰρ λέγω ὑμῖν, ἕως ἂν παρέλθῃ ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ, ἰῶτα ἓν ἢ μία κεραία οὐ μὴ παρέλθῃ ἀπὸ τοῦ νόμου ἕως ἂν πάντα γένηται. (Ματθ. 5, 18)

Αληθώς σας διαβεβαιώνω, μέχρις ότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μία κεραία δεν θα παρέλθει από τον νόμο, έως ότου όλα εκπληρωθούν.
Ο Ιησούς δίνει την προσωπική του διαβεβαίωση για το νόμο. Τον οποίο ήρθε για να τον εκπληρώσει και να τον τελειοποιήσει παρά να τον καταργήσει (στχ. 17). Μας διαβεβαιώνει λοιπόν για την διάρκεια της ισχύος του. Μέχρι τη συντέλεια του κόσμου, όπως και να γίνει αυτή, δεν θα υπάρξει ουδεμία αλλαγή σε ότι διδάσκει ο νόμος. Ούτε ένα μικρό σημάδι δεν πρόκειται να αλλάξει! Το ελληνικό γιώτα καθώς και το εβραϊκό γιωδ είναι τα πιο μικρά γράμματα σε ελληνικό και εβραϊκό αλφάβητο. Η δε κεραία, είναι απόστροφος και στα δύο αλφάβητα. Η αναφορά σε γραμματικά σύμβολα είναι μια σαφής ένδειξη αναφοράς στη μεν εβραϊκή γλώσσα που γράφηκε ο παλαιός νόμος (της Παλ. Διαθήκης) και στην ελληνική που θα γραφόταν ο νέος νόμος (της Κ. Διαθήκης). Ουδεμία αλλαγή λοιπόν στο νόμο, εννοεί ο Ιησούς από θεία παρέμβαση. Δηλαδή ο τριαδικός Θεός δεν πρόκειται να μετατρέψει, να παραποιήσει ή να αλλοιώσει τίποτα. Ότι δίδαξε ο Κύριος, δηλαδή ότι συμπλήρωση και τελειοποίηση έκανε στον προϋπάρχοντα νόμο, δεν υπόκειται σε καμία μεταβολή εκ μέρους του, ποτέ. Έως τη συντέλεια του κόσμου.

Αυτό σημαίνει όμως και για εμάς κάτι πολύ σημαντικό, που μάλλον το λησμονούμε. Ότι ούτε εμείς δικαιούμαστε να αλλοιώνουμε το νόμο Του και να τον παρερμηνεύουμε κατά το δοκούν. Ο νόμος που θα έχει παντοτινή ισχύ, θα είναι αυτός του Κυρίου και όχι ο αλλοιωμένος από τους αιρετικούς ή τους... μοντέρνους θεολόγους που προσπαθούν για τον παρερμηνεύσουν για να ικανοποιήσουν διεστραμμένες και αθεΐστικες πληθυσμιακές ομάδες! Δυστυχώς, όσοι θέλουν να νομιμοποιήσουν τις αμαρτίες τους και όσοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από το κοσμικό τους φρόνημα, εύκολα αλλοιώνουν το νόμο του Κυρίου και τον κάνουν ένα κακέκτυπο, αποδομημένο από την αλήθεια. Αυτό όμως δεν θα έχει την χρονική ισχύ του πραγματικού νόμου του Κυρίου. Θα αλλάζει κάθε φορά που θα αλλάζει η... μόδα στις αξίες και τα ήθη. Ας μη λησμονούμε όμως, ότι ο Χριστός θα μας κρίνει βάσει το δικό του νόμο με την αιώνια ισχύ, και όχι όπως τον έχουν καταντήσει κατά καιρούς οι άνθρωποι. Η αλήθεια δε του νόμου, βρίσκεται στην Εκκλησία όπως εκφράστηκε στις οικουμενικές συνόδους και όχι όπως βολεύει τον κάθε «μελετητή»! 

Άλλα σχόλια για την αυριανή περικοπή, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.