Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

«ΕΙΣΒΟΛΗ» ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ;

 

Κάτι ο κορωνοϊός, κάτι οι υποθέσεις βιασμού, οι καλές ειδήσεις περνάνε χωρίς την δέουα προβολή. Από το e-daily η παραπάνω είδηση που αφορά άμεσα όλους τους Έλληνες! Επιστήμονες ερευνητές κατάφεραν να κάνουν συζήτηση με ανθρώπους που κοιμούνται και βλέπουν όνειρα. Φοβερό ακούγεται, αλλά προς τι η όλη έρευνα; Αυτό μπορούσαν πανεύκολα να το καταφέρουν στην Ελλάδα. Εδώ κοιμόμαστε όρθιοι συνέχεια και το όνειρο πάει σύννεφο! Άμα ξυπνάγαμε, έστω για κανένα διήμερο, και αντί για όνειρα βλέπαμε την πραγματικότητα, τότε το λιγότερο, θα είχαμε μεγαλουργήσει ως λαός! Τσάμπα πάει ο καφές που καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες... Δεν ξυπνάμε με τίποτα! 

Όμως πέραν της πλάκας, αυτό που κατάφεραν οι ερευνητές, δεν το έχουν καταφέρει πρώτοι οι υπνωτιστές; Άμα σε υπνωτίσουνε αντί για ένα «ναι» ή ένα «όχι», λες την ιστορία της ζωής σου, της τωρινής, της προηγούμενης, της προπροηγούμενης και ότι άλλο σε έχουν από τα πριν δασκαλέψει!  Αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν μας λένε τι ακριβώς όνειρο βλέπουν οι ονειρευόμενοι. Γιατί άμα βλέπουν κανέναν εφιάλτη, τότε τι σόι επικοινωνία να έχουν μέσα στην τρομάρα τους; Τότε ξύπνημα θέλουν αμέσως να ανακουφιστούν! Αλλά πάλι αν βλέπουν κανένα καλό όνειρο, ας πούμε ότι κολυμπάνε στα πλούτη, θα αφήσουν τα ωραία για ν' αρχίσουν τις επικοινωνίες; Λες και τα ωραία όνειρα τα βλέπουν οι άνθρωποι όποτε θέλουν!

Και τέλος, αυτή η εφαρμογή για τα κινητά που βοηθά τους χρήστες να έχουν διαυγή ή συνειδητά όνειρα, πως λειτουργεί άραγε; Παίζει τα... κατάλληλα νανουρίσματα; Ή χαζεύεις την οθόνη και σε παίρνει ο ύπνος; Δεν αναφέρει η είδηση κάτι περισσότερο, αλλά οι περισσότερες εφαρμογές για τα σμάρτφονς μια χαρά κοιμισμένους κάνουν τους χρήστες! Και άμα ο άλλος είναι κοιμήσης, μόνο όνειρα θα βλέπει και τίποτα περισσότερο. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε εμπειρία, ειδικά από τις νεότερες γενεές... Κοντολογίς, εμείς που ζούμε στην χώρα του ύπνου και του ονείρου, μάλλον πρέπει να κάνουμε έρευνες για το πως μπορούμε να κάνουμε συζήτηση χωρίς να κοιμόμαστε και να ονειρευόμαστε! Το αντίθετο από αυτό που βρήκαν δηλαδή οι ερευνητές! Διότι εμείς χρειαζόμαστε «εισβολή» στον ξύπνιο μας και όχι στα όνειρα...