Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (27/9/2020) ΚΥΡΙΑΚΗ Α' ΛΟΥΚΑ

Ακούμε στην αυριανή περικοπή:

λέγει γάρ· καιρῷ δεκτῷ ἐπήκουσά σου καὶ ἐν ἡμέρᾳ σωτηρίας ἐβοήθησά σοι· ἰδοὺ νῦν καιρὸς εὐπρόσδεκτος, ἰδοὺ νῦν ἡμέρα σωτηρίας (Β' Κορ. 6, 2)

γιατί η Γραφή λέει: «Στον καιρό της χάρης σε άκουσα, και την ημέρα της σωτηρίας σε βοήθησα». Να, τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός της χάρης, τώρα είναι η ημέρα της σωτηρίας. 
Ο απ. Παύλος μας θυμίζει το εδάφιο από τον Ησαΐα 49, 8 γιατί θέλει να μας τονίσει ότι ο χρόνος της σωτηρίας ούτε επιδέχεται αναβολές, ούτε προσκόμματα. Ο Θεός μας ακούει και μας προσφέρει βοήθεια για να σωθούμε. Πόσες φορές και για πόσο καιρό θα το κάνει αυτό; Ακούσαμε και δεχτήκαμε το ευαγγέλιο Του; Βαπτισθήκαμε στο όνομα της Αγίας Τριάδος; Τότε δεν πρέπει να χάσουμε στιγμή! Αυτός είναι ο κατάλληλος καιρός. Δεν είναι βιάση, ούτε επιπολαιότητα. Απλά οι ευκαιρίες δεν έρχονται όποτε θέλουμε και νομίζουμε ότι μπορούμε. Το αύριο είναι αβέβαιο και η φύση μας τόσο εύθραυστη που ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα πεθάνουμε. Η ημέρα της σωτηρίας μας ξεκινά από τη στιγμή που στρέφουμε το νου μας και την ενέργειά μας από την αμαρτία, στον Κύριο. Όσο το αναβάλλουμε, τόσο χάνουμε την ευκαιρία που ίσως να μην έχουμε άλλη. Ας θυμηθούμε την παραβολή του άφρωνος πλουσίου (Λουκ. 12, 20) που όταν πεθαίνει ξαφνικά, δεν έχει ετοιμάσει τίποτα για την ψυχή του. Ο χρόνος για τη χάρη του Θεού ξεκινά στο εδώ και τώρα και όχι κάποια στιγμή στο μέλλον.  

Άλλα σχόλια για την αυριανή περικοπή, εδώ.