Την παραπάνω είδηση που αλίευσα από το in.gr (εδώ) δεν την βάζω για να προβληματιστούμε για την κακή χρήση του smartphone ή το πόσο αφηρημένοι και χαζοβιόληδες γίναμε από το facebook και το ίντερνετ. Αυτά οφείλουμε να τα σκεφτούμε από μόνοι μας, σαν μεγάλα παιδάκια που είμαστε. Όμως, ας δούμε την πρεμούρα που μας έχει παγκοσμίως πιάσει για τον κοροναϊκό ιό από την Κίνα. Οι όντως νεκροί από αυτόν τον ιό είναι πάρα πολύ λιγότεροι από τους 270.000 περίπου νεκρούς λόγῳ κινητογραψίματος (texting). Εντούτοις αντί να μας πιάσει η ίδια και μεγαλύτερη πρεμούρα για το βαδιζογράψιμο (sic), δυστυχώς ελάχιστα ασχολούμαστε με αυτό.
Μα ο ιός ενδεχομένως να μεταδοθεί και αν αυξηθούν τα κρούσματα. Σωστό, αλλά και ο εθισμός στο βαδιζογράψιμο αυξάνεται με συνέπεια μάλιστα να αυξάνεται η αφέλεια! Το θέμα βρίσκεται δυστυχώς, στο γεγονός πως ότι φέρνει πολλά λεφτά δεν το περιορίζουμε. Πόσοι δεν κοκορεύονται ότι έσκασαν ένα κάρο λεφτά για να αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο smartphone της όποιας μάρκας; Γράφει έστω στο κουτί, ότι ενδεχομένως βλάπτει την υγεία, όπως το πακέτο των τσιγάρων; Όχι βέβαια. Παρά τους θανάτους από την αλόγιστη χρήση τους. Στα τσιγάρα λοιπόν γιατί το γράφει; Με ένα τσιγάρο την εβδομάδα κανείς δεν έπαθε τίποτα! Οπότε λοιπόν, με μια κακή εκτεταμένη (χωροταξικά) χρήση, το κινητό δεν είναι και τόσο αθώο...
Ας σκεφτούμε λοιπόν πως εκτός από τους ιούς και το κάπνισμα, έχουμε κι έναν άλλο εχθρό: τον εαυτό μας που μας επιτρέπει να εθιζόμστε! Όμως ο εθισμός φέρνει λεφτά, οπότε ας μη το σκεφτούμε. Γινόμαστε έτσι επικίνδυνοι!