Μεσούσης της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (25/3) η Εκκλησία επιτρέπει το ψάρι, σε όσους νηστεύουν κανονικώς. Όχι σ' αυτούς που την καθαρά Δευτέρα έφαγαν σαρακοστιανά (πολλοί μάλιστα, φωτογράφισαν τους πανάκριβους χταποδομεζέδες κάνοντας επίδειξη πλούτου στο facebook και ότι τάχα νήστεψαν) αλλά τις υπόλοιπες μέρες τρώνε αβέρτα κρεατικά, γαλακτοκομικά και λοιπά αρτήσιμα. Αυτοί είναι πονηράκηδες και πόρρω απέχουν από το νόημα της νηστείας. Για τους νηστεύοντας λοιπόν και η παρακάτω συνταγή από τη ΒΕNTΕΤΑ Νo 358 (16/3/1972). Εύκολη συνταγή, οι γαρίδες που αναφέρει, είναι βέβαια προαιρετικές, ωστόσο κάνουν ακόμη πιο γευστικό το πιάτο. Βέβαια δεν αναφέρει με τι ψάρι γίνεται, εγώ την έχω φτιάξει με μπακαλιάρο που είχα προηγουμένως ξαρμυρήσει, και αντί για μάραθο είχα βάλει άνιθο! Καλή επέτειο, κι ας πέφτει Σαββατιάτικα και κάποιοι χάνουν την εν λόγῳ αργία...