Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

«ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙΑ»

Το ντύσιμο της γυναίκας, για πολλά πολλά χρόνια, αποτελεί ένα... καυτό κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο θα λυθεί μόνο όταν η γυναίκα πάψει να παραμυθιάζεται με την εξωτερική της εμφάνιση, δηλαδή ποτέ! Το παρακάτω αρθράκι από τη BΕΝTETΑ Νo 28 (19/11/1965) μας μιλάει για το αν και πως θα πρέπει να φοράει η γυναίκα το παντελόνι (πανταλόνι, κατά το άρθρο) μιας που ήταν κάτι το καινούργιο για τα τότε δεδομένα της ημεδαπής πραγματικότητος. Αξίζει να δείτε το πως ο/η συντάκτης αντιμετωπίζει αυτό το ρούχο, το οποίο «ἐξυπηρετεῖ τῖς γυναῖκες σέ πολλές περιπτώσεις» μεν, αλλά κατά τα άλλα... το θάψιμο πάει σύννεφο! Θα μου πεις, εκφράζει το συντηρητισμό της εποχής, αλλά μιας και έχουμε φτάσει σε εποχές που η γυναίκα φοράει ενδύματα ολοένα με λιγότερο... ύφασμα (λαϊκιστί ξέκωλα) ε, έχει πλάκα το να δούμε την επιχειρηματολογία εναντίον των παντελονιών. Υπ' όψιν δεν δημοσιεύτηκε σε κάποιο εκκλησιαστικό έντυπο, αλλά σε περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας με κυρίως γυναικείο αναγνωστικό κοινό...

Υ.Γ. Ήθελα να βάλω κάτι σχετικό με την έλευση του προέδρου Ομπάμα, αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως, προτίμησα να γυρίσω την πλάτη σε μια επικαιρότητα που μόνο οι δημοσιογράφοι βρίσκουν ενδιαφέρον για την επίσκεψη ενός απερχόμενου προέδρου...  

3 σχόλια:

 1. Θα μου επιτρέψεις να θεωρώ την επικαιρότητα πιο ενδιαφέρουσα από την άποψη της Βεντέτας του 1965 για το γυναικείο ντύσιμο.
  Επίσης στην εποχή μας δεν ντύνονται ΟΛΕΣ οι γυναίκες σαν 'ξέκωλα' όπως γράφεις.
  Αλλωστε μετά το 1965, επί χούντας, όταν στη μόδα ήταν η μίνι φούστα, κάποιος από τους χουνταίους είχε απαγορεύσει τις φούστες πάνω από ένα μήκος, σταματούσε δε γυναίκες και μετρούσε με τη μεζούρα το μήκος της φούστας.
  Συγνώμη για το...σεντόνι.

  Καλή εβδομάδα:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άλλες οι εποχές εκείνες πιο συντηρητικές. Τώρα οι γυναίκες φορούν ότι θέλουν και άμα σέβονται τον εαυτό τους δεν φοράνε τα ξέκωλα! Αλλά τα ξέκωλα όμως θέλουν οι άντρες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι γυναίκες ντύνονται με ότι σαχλομόδες τους πλασάρει η τηλεόραση που είναι ως επι το πλείστον παίζει αμερικάνικα σίριαλ και έργα. Άρα, έμμεσα ασχολήθηκες με τους αμερικάνους!!! Έχει πάντως ενδιαφέρον το πως έβλεπε ο καθωσπρεπισμός το παντελόνι στη γυναίκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.