Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (2/10/2016) ΚΥΡΙΑΚΗ Β' ΛΟΥΚΑ

Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

Ἔχομεν δὲ τὸν θησαυρὸν τοῦτον ἐν ὀστρακίνοις σκεύεσιν, ἵνα ἡ ὑπερβολὴ τῆς δυνάμεως ᾖ τοῦ Θεοῦ καὶ μὴ ἐξ ἡμῶν (Β' Κορ. 4, 7)

Έχουμε όμως το θησαυρό τούτο μέσα σε πήλινα σκεύη, για να είναι του Θεού η υπερβολή της δύναμης και όχι από εμάς.
Οι χριστιανοί κατέχουμε τη δόξα της γνώσης του Θεού, όπως μας την δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Αυτός είναι ο θησαυρός τον οποίο οφείλουμε να τον δαπανούμε ανιδιοτελώς για να κερδίσουμε την ουράνια βασιλεία. Αυτόν το θησαυρό τον φυλάσσουμε στα φθαρτά, χωμάτινα σκεύη μας, τα σώματά μας. Εντός μας φυλάσσεται και η δύναμη που υπάρχει στο ευαγγέλιο, η οποία υπερνικά εμπόδια, φωτίζει την ανθρώπινη διάνοια, πείθει τις ανθρώπινες συνειδήσεις και γεμίζει με ειρήνη και αγαλλίαση τις καρδιές μας. Αυτή η δύναμη προέρχεται αμέσως και αποκλειστικώς μόνο από το Θεό, και όχι από τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι μόνο όργανα και δι' αυτών δοξάζεται ο Θεός. Αυτό είναι το μεγαλείο της θεϊκής δύναμης, ότι μπορεί να τη φυλάσσει ένα πήλινο και φθαρτό σκεύος. Για να το καταφέρουμε αυτό, οφείλουμε να ασκούμαστε στην πνευματική προκοπή και την πίστη.   

2 σχόλια:

 1. Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχήν περί τα χείλη μου... στώ...
  Πέρνα τώρα να πάρεις το κληροδότημα που σου άφησα στη χτεσινή διαθήκη μου στο blog μου, γιατί χωρίς εσένα, δε μπορεί να γίνει αποδοχή της κληρονομιάς, χαχαχα...
  Αμήν!
  Φιλάκια :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μετά πνευμάτων δικαίων, τετελειωμένων, την ψυχήν της δούλης σου Σώτερ ανάπαυσον!
   Δι ευχών των αγίων πατέρων ημών!

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.