Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑΣ!

Το απόκομμα προέρχεται από το χθεσινό Ελεύθερο Τύπο (8/10/13) και αναφέρει μια είδηση από την περιοχή μου. Το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο δεν έχει να επιδείξει κάποιο έργο στο δήμο, έτρεξε αμέσως να δείξει τα... αντιφασιστικά του φρονήματα, με αποφάσεις για μνημείο και σχετική ονοματοδοσία! Ποιός ήταν δηλαδή ο Φύσσας, του οποίου η δολοφονία είναι καταδικαστέα, και αμέσως να προσφέρουν το όνομά του την κεντρική οδό της Αμφιάλης, ή την πλατεία Νίκης; Και άμα ξαναγίνει κανένα έγκλημα για πολιτικούς λόγους, θα αλλάζουν τα ονόματα των οδών;

Το θέμα δεν είναι τα πεπραγμένα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, αυτό αφορά εμάς τους μόνιμους κατοίκους. Είναι το ότι στην προσπάθειά τους να δείξουν τα δημοκρατικά τους φρονήματα έτρεξαν να γίνουν τιμητές του Φύσσα. Γενικώς τώρα τελευταία, δεν είναι λίγοι αυτοί που γίνονται τιμητές της Αριστεράς και δηλώνουν... νομιμόφρονες, μην τυχόν και τους προσάψει κανείς την κατηγορία ότι είχαν την οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή... 

Άκουγα τις προάλλες το Χαρδαβέλα στο ραδιόφωνο (real fm) που έλεγε ότι η Αριστερά θα έπρεπε να μπει στα σχολεία για να ενημερώσει τα παιδιά για το φασισμό! Λες και δεν υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί που είναι αρμόδιοι γι' αυτό! Ο δε, Θεοδωράκης από τη μια έπαιζε συνεντεύξεις με το Μιχαλολιάκο και σήμερα έκανε τιμητική εκπομπή στον Παύλο Φύσσα... Τα ίδια ο Ευαγγελάτος και άλλοι.

Αυξήθηκαν λοιπόν όσοι θυμήθηκαν ότι η Χ.Α. έχει χιτλερική ιδεολογία. Μέχρι λίγο πριν, δεν είχαν κανένα πρόβλημα όμως να φλερτάρουν με αυτήν... Και επειδή ο άνεμος προς ώρας φυσά προς τη δημοκρατοφάνεια (δυστυχώς κανονική δημοκρατία, δεν είχαμε και ούτε πρόκειται...) στρέφουν την βάρκα τους προς τα 'κει! Όπου φυσάει ο άνεμος! Έρμαια της πολιτικής μοδός! Αυτοί λοιπόν, που επιδεικνύουν ξαφνικά υπερβάλλοντα ζήλο, είναι ο ουσιαστικός κίνδυνος για τη δημοκρατία (στο βαθμό που έχουμε, βέβαια δημοκρατία...)

Είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για το δημόσιο προφίλ τους και δεν έχουν σταθερή πολιτική θέση. Αναλόγως των καιρών, είναι αριστεροί, σοσιαλιστές, κεντρώοι, φιλελεύθεροι, μεσαίος χώρος, λίγο απ' όλα δηλαδή! Αριβίστες και κήνσορες των πάντων, δεν διστάζουν με τίποτα. Η μόνη σταθερή τους επιδίωξη είναι αφενός η πάρτη τους και αφετέρου να είναι «στα πράγματα»!
Αλλά εκτός αυτών είναι και όσοι φοβούνται, ανθρωπάκια δίχως ανάστημα, βολεψάκηδες, ωχαδελφιστές, δουλοπρεπείς και μεμψίμοιροι. Παρτάκηδες και δαύτοι, αλλά δειλοί και γλοιώδεις, κόλακες του κάθε ισχυρού. Η ανασφάλεια και ο πανικός που τους διακατέχει σε δύσκολες καταστάσεις, τους σπρώχνει στον συμβιβασμό και στην υποταγή.    

Φοβοῦ, λοιπόν, τους ὑπερβάλλοντας και δῶρα φέροντας! Αν και φέρνουν δώρα, να τους φοβάσαι αυτούς που ξαφνικά τους έπιασε ο δημοκρατικός ζήλος, παραφράζοντας τη φράση του Βιργιλίου από την Αινειάδα. Αυτοί αν αλλάξουν τα πράγματα, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να υποστηρίξουν τα αντίθετα απ΄ ότι τώρα.  Αν δηλαδή η Χ.Α. ανακάμψει και δεν μπορέσει η δικαιοσύνη να κλείσει για τα καλά στην φυλακή τον φύρερ Μιχαλολιάκο, τότε όλοι όσοι έσπευσαν να υποδυθούν τους δημοκράτες, θα σπεύσουν χωρίς δυσκολία, να ξαναπροσεγγίσουν (λαϊκιστί, να γλύψουν) τη Χ.Α.    

Στην εποχή της υπερβολής ζούμε και αντιδρούμε υπερβολικά. Εύκολα οργιζόμαστε, εύκολα υιοθετούμε, εύκολα καταδικάζουμε και εύκολα ξεχνάμε! Κάτι πολύ κακό...