Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

ΨΗΦΟΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


- Αποφάσισες τι θα ψηφίσεις;
- Δεν θα ψηφίσω!
- Από ιδεολογία;
- Όχι.
- Τότε;
- Επειδή οι πολιτικοί είναι ρατσιστές!
- Δηλαδή;
- Τι δηλαδή; Στο σχολείο που θα ψηφίσω, όπως και τις προηγούμενες φορές, το εκλογικό τμήμα βρίσκεται στον 2ο όροφο. Και με τις πατερίτσες να πάω, δεν θα μπορέσω να ανεβοκατέβω τόσες σκάλες. Πόσο μάλλον άμα πάω με καρότσι. Αφού ούτε καν ράμπα έχει!
- Τα ίδια μου έλεγε και η θεία μου. Δεν αντέχει τις σκάλες και δεν θα πάει κι αυτή να ψηφίσει...
- Βλέπεις που οι πολιτικοί είναι ρατσιστές; Δεν θεωρούν τους ΑΜΕΑ και όσους έχουν χρόνια προβλήματα υγείας, ίσους πολίτες με τους άλλους και με έμμεσο τρόπο τους προτρέπουν σε υποχρεωτική αποχή!

Αλήθεια, γιατί οι πολιτικοί και τα φερέφωνά τους οι τηλεδημοσιογράφοι, είναι εναντίον της αποχής ενώ παράλληλα την ενθαρρύνουν σε πρακτικό επίπεδο; Προσωπικά, έχω ψηφίσει σε 3 διαφορετικά σχολεία κατά καιρούς. Αυτά και φέτος είναι εκλογικά κέντρα. Κανένα τους δεν έχει ράμπα για όσους χρησιμοποιούν αναπηρικό καρότσι. Παλιά κτίρια αφενός και αφετέρου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες υπάρχουν ειδικά σχολεία. Ναι, αλλά κάνουν όμως για εκλογικά κέντρα;

Προτείνω να βρουν έναν τρόπο ώστε οι έχοντες πρόβλημα, να μπορούν να ψηφίζουν σε κάποια αίθουσα στο ισόγειο τουλάχιστον. Θα μου πεις, δεν είναι εύκολο; Άμα θέλουν, θα βρουν τους τρόπους. Εδώ κάνουν τα μύρια όσα... Βέβαια ποιός πολιτικός νοιάστηκε για τους ΑΜΕΑ και τις ευπαθείς ομάδες θετικά; Το μόνο που τους νοιάζει είναι πως να τους κόψουν τα πενιχρά τους εισοδήματα...

13 σχόλια:

 1. Στα περισσότερα, παλιά σχολεία, δεν υπάρχουν ράμπες, είναι γεγονός. Θλιβερό... Κι όχι μόνο τώρα, στις εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτή είναι και η απορία μου! Γιατί τα παλιά κτίρια (σχολεία) να γίνονται εκλογικά κέντρα αφού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας όλων των ψηφοφόρων. Όπως και γιατί δεν πολυενδιαφέρονται για το θέμα.

   Διαγραφή
 2. Είχαμε ποτέ Σταμάτη μου Κοινωνικό Κράτος ?
  για οποιαδήποτε ομάδα συμπολιτών μας?

  Ασχολήθηκε κάποιος με νοητικές στερήσεις, ανάπηρους, αρρώστους, ηλικιωμένους? Μιλάμε για πραγματικές αρρωστιες και όχι αυτές τις γιαλαντζί που μοίραζαν δημόσιο χρήμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοινωνικό κράτος, έχουμε μόνο στα λόγια... εκτός κι αν έχει κανείς λεφτά! Αν δεν υπάρχουν λεφτά, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Κανείς δεν ασχολείται πραγματικά ίσως επιφανειακά σε προεκλογικές περιόδους...

   Διαγραφή
 3. Τα πεζοδρόμια - επειδή θα έπαιρναν μίζες- τα έφτιαξαν.
  Καλά τα λες και μπράβο που σκέφτηκες να γράψεις κάτι για αυτό το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα σας και με συγχωρείτε για την παρεμβολή.

   Καλά έκανες κι εσύ K-Mer και αναφέρεις τα πεζοδρόμια.
   Δυστυχώς την πρόσβαση στα πεζοδρόμια, που έστω και για τις μίζες τα έφτιαξαν, πολλοί από τους πολίτες οδηγούς και όχι από τους πολιτικούς την καταργούν παρκάροντας τα αυτοκίνητά τους.
   Γι αυτό το λόγο, παίρνω το θάρρος να προτείνω σε όλους να επισκεφτείτε το http://www.streetpanthers.gr/ και να προμηθευτείτε τα σχετικά αυτοκόλλητα, εάν δεν το έχετε επισκεφτεί ήδη.

   Ευχαριστώ...

   Διαγραφή
  2. Ναι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και το πως θα ψηφίσουν. Το μόνο που κάνουν είναι να κατέβει στην είσοδο του σχολείου, συνήθως, ο δικαστικός αντιπρόσωπος με κάποιον από την εφορευτική επιτροπή και γίνεται εκεί η διαδικασία της ψήφου.
   Πράγμα απαράδεκτο, διότι έτσι ο άνθρωπος με το πρόβλημα αισθάνεται ότι και χάρη του κάνει το κράτος που τον αφήνει να ψηφίζει, έστω και κατ' αυτό τον τρόπο.
   Δεν είναι το παραπάνω δική μου εικασία, το έχω συζητήσει με ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

   Σίγουρα, στον βαθμό που αδυνατούν να έχουν ράμπα στα σχολεία, θα ήταν προτιμότερο να διαθέτουν μια αίθουσα στο ισόγειο, όπως πολύ σωστά προτείνετε...

   Διαγραφή
  3. @ Mer

   Τα πεζοδρόμια ναι τα έφτιαξαν. Τους οδηγούς που παρκάρουν επιδεικτικά στο σημείο για τα καροτσάκια, δεν τους κόβουν καμιά κλήση όμως!

   Διαγραφή
  4. @ Αθηνά

   Ενδιαφέρον site. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε παιδεία, ούτε φιλότιμο στους ελληναράδες οδηγούς!

   Το πρόβλημα δεν είναι μόνο με τα άτομα που έχουν εμφανώς κινητικές δυσκολίες. Είναι και με ηλικιωμένα άτομα που αδυνατούν να ανεβοκατέβουν πολλές σκάλες. Στο Κερατσίνι που ψηφίζω τα τελευταία χρόνια, δεν κάνουν καν αυτό που αναφέρεις! Στις προηγούμενες εκλογές μάλιστα, μαζί με έναν αστυνομικό βοηθήσαμε ένα παλικάρι με πατερίτσα και δεμένο αστράγαλο, να πάει στον 2ο όροφο για να ψηφίσει! Η θεία μου μάλιστα, βλέποντας πως θα ψήφιζε στον 4ο, λόγῳ καρδιάς, έφυγε γιατί δεν θα άντεχε τις σκάλες!

   Διαγραφή
 4. Σιγά να μη νοιαστούν για τους ανθρώπους με προβλήματα. Εδώ υπάρχουν ελλείψεις σε ψηφοδέλτια! Εδώ τους κόβουν τη σύνταξη και ακριβαίνουν εξεπίτηδες τα φάρμακα για να τους εξοντώσουν μια ώρα γρηγορότερα γιατί έφαγαν τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμ, οι πολιτικοί κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους! Είναι το μόνο που δεν αλλάζει σ' αυτόν τον τόπο...

   Διαγραφή
 5. Νομίζω ότι δεν είναι θέμα των πολιτικών αλλά όσων οργανώνουν τις εκλογές, δηλαδή των Δήμων.
  ΘΑ κάνω μια έρευνα αύριο στον δικό μου Δήμο και θα επανέλθω ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι νομίζω θέμα του Υπουργείου Εσωτερικών που είναι αρμόδιο για τις εκλογές. Αλλά όποιου και να είναι αρμοδιότητα υπάρχει μεγάλη αδιαφορία για αυτό το θέμα. Στο Κερατσίνι που ζω εγώ, τα εκλογικά κέντρα δεν είναι για τους πάσχοντας!

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.