Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (5/02/2012) ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ


Θα ακούσουμε σήμερα στην αποστολική περικοπή:

πονηροὶ δέ ἄνθρωποι καὶ γόητες προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖρον, πλανῶντες καὶ πλανώμενοι. (Β' Τιμ. 3,13)

Ο απ. Παύλος μας λέει πως οι πονηροί και μοχθηροί άνθρωποι που είναι πλάνοι και απατεώνες θα προκόψουν στο κακό, και θα πλανούν τους άλλους όντες και οι ίδιοι πλανώμενοι. Η πονηριά που στις μέρες μας, θεωρείται... προσόν, δεν προσφέρει τίποτα το θετικό στον άνθρωπο. Η πλάνη δεν στρέφεται μόνο στον άλλο, αλλά και σε αυτόν που την πράττει. Γιατί γίνεται χειρότερος και ολοένα βυθίζεται στην αμαρτία. Γι' αυτό και όσοι νομίζουν πως δείχνοντας μόνο εξωτερικώς θεοσεβούμενοι χριστιανοί, ξεγελώντας τάχα το Θεό, πλανώνται και αυτού του είδους η πονηριά στρέφεται εναντίον τους. Μιας και ο Θεός γνωρίζει τι κρύβουν στο νου τους. Οπότε η πλάνη επιφέρει τον εθισμό στο κακό και γίνεται το σαράκι που φθείρει την ψυχή ανεπανόρθωτα.
Προσοχή μεν στους πονηρούς που παρασύρουν στο κακό, αλλά κυρίως να μη γίνουμε και εμείς σαν κι αυτούς.

3 σχόλια:

 1. Καλημέρα.Άν η πονηριά θεωρείται προσόν η πλάνη έχει γίνει τέχνη και δυστυχώς για τον σύγχρονο άνθρωπο φυσικό αλλά και επιθυμητό.Το κακό είναι ότι έχουμε αποδεχτεί αυτά τα μέσα για την επιφανειακή μας άνοδο.Έστω κι αν πολλοί από εμάς ξέρουμε ότι αυτό οδηγεί στην κενότητα και το οριστικό μας άδειασμα και πίσω μας ακολουθούν οι απόγονοι μπολιασμένοι από αυτές τις λάθος τακτικές και κατευθύνσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όσο αποδεχόμαστε αυτήν την επιφανειακή άνοδο, τόσο διατηρούμε την πονηριά ως... προσόν. Φτιάξαμε έναν κόσμο της επιφάνειας και της βιτρίνας που κυριαρχούν η πονηριά και η αρπαχτή. Και μετά παραπονιόμαστε κιόλας! Όταν αρπάζω είμαι μάγκας, όταν μου κλέβουν φταίει το σύστημα! Αν εμείς δεν αλλάξουμε, τίποτα δεν θα αλλάξει... Κάτι που δεν είναι πολύ εύκολο!

   Διαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.