Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΣΥΝ-ΕΝΕΣΗ!


Να και η τρόικα ζητάει «συναίνεση»! Και μετά σου λέει πως τάχα δεν παρεμβαίνουν στα πολιτικά πράγματα της χώρας... Αλλά τι είναι ρε παιδί μου αυτή η «συναίνεση» που τώρα τελευταία την ακούμε από πολιτικάντηδες ή μη; Και γιατί μας πρήζουνε τώρα με δαύτη;

Συναίνεση είναι όταν συμφωνούν τα άλλα κόμματα με το δικό μας, αλλά να είμαστε εμείς στην εξουσία! Άμα είμαστε στην αντιπολίτευση, τότε η συναίνεση είναι... ξεπούλημα και προδοσία! Αυτό τουλάχιστον σημαίνει για τους επαγγελματίες πολιτικάντηδες που βάζουν το συμφέρον τους υπεράνω από την πατρίδα. Η ἰσχὺς ἐν τῇ ἑνώσει λοιπόν, αλλά η καρέκλα, καρέκλα! Και αυτά για τους αντιπροσώπους μας.

Για μας το λαουτζίκο, που ζοριζόμαστε να τα φέρουμε βόλτα, τι σημαίνει «συναίνεση»; Το προφανές: Αθώωση των όλων των πολιτικών (ενεργών και συνταξιούχων) και να πληρώσουμε τα σπασμένα λες και εμείς τα φάγαμε! Απλό ε; Λες και το ξέραμε! Απορώ όμως με τι ευκολία μας πασάρουν τέτοιες έννοιες. Ληγμένα παίρνουν; Μήπως αντί για συναίνεση, χτυπάνε καμιά συν-ένεση; Πολιτικός δεν είμαι να ξέρω, αλλά πολύ θα ήθελαν να χτύπαγε ο λαός συν-ενέσεις για να μην καταλαβαίνει τι του γίνεται!

Πάντως αν κρίνω από την ευκολία της εκάστοτε αντιπολίτευσης να έχει πάντα σωτήριες λύσεις σωτηρίας στο τσεπάκι, τότε ναι, σίγουρα οι συν-ενέσεις πάνε σύννεφο! Όχι μόνο σε όσους τις εξαγγέλλουν αλλά και σε όσους τους πιστεύουν! Το αν είναι ληγμένες δεν το ξέρω... ίσως να είναι και... υπόθετα!