Ένα είναι σίγουρο: Όποιος δεν τρώει τις μελιτζάνες, δεν ξέρει να τρώει. Δεν θα κάτσω εδώ να εκθειάσω την πεντανόστιμη μελιτζάνα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πάρα πολλά υπέρ της. Πάντως εμένα μου αρέσει ιδιαιτέρως στα γεμιστά. Η παρακάτω συνταγή από την Βεντέτα Νο 376 (20/6/1972) είναι νοστιμότατη και αξίζει να την φτιάξετε. Δεν αναφέρει αν οι μελιτζάνες πρέπει να είναι φλάσκες ή τσακώνικες (αποκλείω βέβαια τις άσπρες), εγώ έχω φάει τη συνταγή με φλάσκες. Καλή σας όρεξη, για να ξεκινήσει γευστικά η τελευταία εβδομάδα του Ιούνη.