Μπήκε ο Σεπτέμβριος, αλλά ως είθισται το καλοκαίρι συνεχίζεται και... καλή υπομονή μέχρι να φύγει! Εννοείται ότι συνεχίζουμε να τρώμε ελαφρά χωρίς περιττές θερμίδες, αλλά μιας και η παρακάτω συνταγή δημοσιεύτηκε καλοκαίρι, στη Βεντέτα Νο 322 (8/7/1971), την βάζω προειδοποιώντας ότι απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για την γευστική απόλαυση απ' ότι την εμφάνιση! Αρνάκι Μπεαρναίζ, δηλαδή με σάλτσα Béarnaise, η συνταγή είναι ότι πρέπει για όσους τρώνε το αρνάκι και μετά τσακίζουν κανένα κρύο καρπούζι για να δροσιστούν από τας πολλάς θερμίδας... Κατά τ' άλλα, νόστιμη και σχετικώς εύκολη συνταγή.