Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ...

Κοιτώντας τη σημερινή ειδησιογραφία εκ της αλλοδαπής, δεν θα μπορούσα να μην εστιάσω στην παρακάτω είδηση (από το newsbomb) που μόνο περίεργη δεν είναι, κι ας δείχνει:
Τόλμησε να πει την αλήθεια η δασκάλα στην Αμερική; Ξου, ξου απ' το σχολείο! Είχε το θράσος να καταρρίψει έναν εν πολλοίς καπιταλιστικό μύθο; Αν είναι δυνατόν... Ναι, δεν μιλάμε για κάποια διόγκωση ή υπερβολή της ιστορίας, αλλά για ένα παντελώς φανταστικό παραμύθι. Το οποίο, εἰρήσθω ἐν παρόδῳ ουδεμία σχέση έχει με τον Μέγα Βασίλειο. Να, λοιπόν που γίνονται κι αυτά στις μέρες μας.

Θα μου πεις, έτσι τα μεγαλώνει το σύστημα τα παιδιά, να γίνουν πιόνια του καπιταλισμού, τα πάντα για το χρήμα κλπ. κλπ. Αυτά είναι εύκολα και σωστά συμπεράσματα. Από την άλλη, μην απομυθοποιούμε τη φαντασία των παιδιών, χρειάζονται και τα παραμύθια κλπ, κλπ. Και αυτά παρομοίως σωστά εν πολλοίς. Όμως το σχολείο, γιατί ακριβώς υπάρχει; Να λέει τι ακριβώς; Να αναπαραγάγει απλά μύθους, και να διδάσκει ότι βολεύει το σύστημα; 

Εδώ στην Ελλάδα φερ' ειπείν, θα πρέπει να διδαχτούν κάποια στιγμή στα σχολεία η «μακεδονική γλώσσα», το ότι την επανάσταση του 1821 την έκαναν οι σκοπιανοί στη Μακεδονία, να αποσιωποιηθεί εντελώς ο αυτοκράτορας Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος, και ένα σωρό ανιστόρητες αρλούμπες που πήγε και υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα στις Πρέσπες με την ΠΓΔΜ! Και προφανώς όποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να διδάξει όσα επιβάλλει το σύστημα, θα απολύεται αφού πρώτα χαρακτηριστεί «φασίστας» κατά την προσφιλή τακτική των αριστεροκομμουνιστών που μας κυβερνούν! 

Δεν το πάω μακρύτερα, αλλά από τη νηπιακή μου ηλικία έμαθα ότι ο αη βασίλης με τα δώρα δεν υπήρχε, οπότε δεν περίμενα να το μάθω ή να το επιβεβαιώσω στο σχολείο. Μεγαλώνοντας και διαβάζοντας ιστορία έμαθα πάρα πολλά που δεν θα μπορούσα να μάθω στο σχολείο. Ίσως τότε το σύστημα δεν ήταν τόσο προκατειλημμένο και προσκολλημένο σε πολιτικές σκοπιμότητες. Τώρα όμως είναι και ελπίζω να μη ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις και εδώ. Ας θυμίσω στους ψευδοαριστερούς (που με τις κυβερνητικές τους δεξιές πολιτικές μόνο αριστερούς δεν μπορεί να τους πει κανείς) ότι το ψέμα δυστυχώς έχει κοντά ποδάρια.... Πολύ κοντά!