Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ... 25ΩΡΟ!

Λοιπόν το ότι θα πρέπει να πετάξουν μερικοί τα ρόλεξ ή τα υπόλοιπα ακριβά επώνυμα ρολόγια τους, ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Να λοιπόν που θα γίνει και αυτό. Όχι τώρα βέβαια, αλλά μόλις σε καμιά 200αριά χρονάκια από τώρα. Τι κρίμα που δεν θα ζήσω να το δω... Ευτυχώς βέβαια μιας κι εγώ διαθέτω ένα πανάκριβο ρολόι κειμήλιο! Η είδηση από το in.gr (κλικ εδώ) όμως, δεν αφορά τα παλαιού τύπου ρολόγια (δηλ. τα μη ηλεκτρονικά) αλλά στην αύξηση της ημέρας, η οποία θα πάει από 24 σε 25 ώρες!

Εκτός από τα ρολόγια, το πρόβλημα θα υπάρξει στον υπολογισμό των ετών που χρειάζονται για να βγει στη σύνταξη ο εργαζόμενος. Διότι με έναν πρόχειρο υπολογισμό, με μία ώρα επιπλέον την ημέρα, το χρόνο έχουμε 365 επιπλέον ώρες! Δηλαδή, επιπλέον 15 και κάτι επιπλέον ημέρες θα προστεθούν στο έτος με το σημερινό βέβαια σύστημα, κάτι που άμεσα δεν θα φαίνεται τότε. Όμως, τότε θα δουλεύουν περισσότερο, ή θα κάθονται περισσότερο (αν είναι άνεργοι ή εισοδηματίες)! Το χειρότερο είναι ότι την ώρα που θα κερδίσει η ημέρα, λογικά θα τη χάσει η νύχτα! Μειωμένος ύπνος ή μειωμένη διασκέδαση...

Αν λοιπόν βρεθεί καμιά μηχανή που να μας πάει στο μέλλον, ας το σκεφτούμε καλύτερα πριν το πραγματοποιήσουμε το ταξίδι. Δεν θα προσαρμοστούμε εύκολα... Άσε που οι απόγονοί μας τότε ενδεχομένως να αναπολούν τις εποχές (τις δικές μας) που η ημέρα ήταν μικρότερη! Α, και το κυριότερο: Αντί να κοιτάμε τι θα κάνουμε σε καμιά 200αριά χρόνια, ας δούμε τι θα κάνουμε, ή πως θα καλυτερεύσουμε τη ζωή μας στο προσεχές μέλλον! Εκτός κι αν οι επιστήμονες παραείναι μπροστά! Ή εμείς παραείμαστε πίσω...

6 σχόλια:

 1. και εγώ στο προσεχές μέλλον εστιάζω
  καλημέρα Σταμάτη

  * και οι επιστήμονες είναι πολύ μπροστά και εμείς παραείμαστε πίσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' αυτό το μπρος-πίσω που μπλέξαμε, απορώ γιατί δεν πάμε και... προς τα πλάγια! :) Πάντως δεν το κόβω να συμπορευόμαστε!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 2. Καλά που το είδες γιατί έχω κι εγώ ένα ακριβό ρολόι ώστε να το σκωὂτώσω εγκαιρα πριν χάσει την αξία του!!! Εγώ πάντως θα προτιμούσα να μεγάλωνε η νύχτα από τώρα για να κοιμάμαι περισσότερο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γρήγορα, να το πουλήσεις γιατί ίσα που προλαβαίνεις! χα,χα,χα

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 3. 200αριά εκατομμύρια χρόνια λέει! Γιατί δεν το καθιερώνουμε από τώρα και μάλιστα να έχουμε 30 ώρες τη μέρα;
  Κωστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α, λίγο υπομονή δεν βλάπτει. Ο χρόνος περνάει εξάλλου πολύ γρήγορα! :)

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.