Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΡΟΜΠΟΤ!

Η παραπάνω είδηση από το Cnn.gr σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μεμονωμένο γεγονός, ή ως ένα λάθος που εύκολα θα διορθωθεί και πάπαλα! Όμως αυτό που πρέπει να τονιστεί, δεν είναι τόσο το ότι μια εφαρμογή που επικοινωνεί «ανθρώπινα» στέλνει προκλητικά μηνύματα, αλλά το ότι οι Αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό! Η εφαρμογή δεν φτιάχτηκε από μόνη της. Ούτε λειτουργεί αυτοβούλως. Ορθότερα λειτουργεί αυτοβουλικοφανώς (sic). Κάποιος επιστήμονας την έφτιαξε και την προγραμμάτισε φτιάχνοντας τους σχετικούς λογάριθμους. Συνεπώς αυτός είτε από λάθος, είτε σκοπίμως ευθύνεται για το συμβάν. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αριστοτέλης ή Αϊνστάιν για να το καταλάβει! Συνεπώς οι Αρχές στην Αγγλία κακώς λένε πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα!

Το κυριότερο όμως είναι άλλο, και οφείλουμε να προβληματιστούμε. Φτιάχνουμε τα εργαλεία, τις μηχανές, τους αυτοματισμούς και τα ρομπότ για να μας εξυπηρετούν. Αν είναι ελαττωματικά, τα διορθώνουμε, τα αντικαθιστούμε ή τα πετάμε. Δεν τα αφήνουμε να μας κάνουν κακό. Αυτονόητο, έτσι; Όμως τι γίνεται όταν αυτοί που τα φτιάχνουν, ουσιαστικά έχουν κάπου στο μυαλό τους πονηρούς σκοπούς; Αυτονόητη και εδώ η απάντηση. Τότε γιατί στην είδηση αναφέρεται ότι καθώς δεν «κρύβεται» κανένας άνθρωπος πίσω από την εφαρμογή; Δηλαδή θα βλέπουμε ελαττωματικά προϊόντα να κάνουν κακό και οι Αρχές θα κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια; Οι κατασκευαστές θα είναι αθώοι; Μάλλον τα αυτονόητα αν δεν τα προσέξουμε, θα μας γίνουν εφιάλτης στο μέλλον!

3 σχόλια:

 1. Άμα αρχίσανε από τώρα να κάνουν τα ρομπότ τέτοια κόλπα, καλύτερα μακριά από τις νέες τεχνολογίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πλάκα μας κάνουν;;; Ο Βρετανός επιστήμονας που αναφέρεται, δεν έχει καμία ευθύνη; Αφού αυτός το έφτιαξε να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο! Απλά, όταν ψάχνουμε για δικαιολογίες, μπορούμε να βρούμε άπειρες!
  Κωστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σίγουρα ο βρετανός επιστήμονας πρέπει να συλληφθεί. Φοβάμαι ότι υπάρχουν και άλλοι ανώμαλοι επιστήμονες που ποιος ξέρει τι θα φτιάξουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.