Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ: ΧΑΛΒΑΣ ΜΩΡΑΪΤΙΚΟΣ

Ο Αύγουστος μας αποχαιρετά, ενώ ο Σεπτέμβρης λόγῳ εκλογών έρχεται καυτός! Το παρακάτω γλυκό είναι αν μη τι άλλο, σχετικό με το προεκλογικό κλίμα, μιας και η συντριπτική πλειονότης (δηλαδή όλοι) των πολιτικών μας εθνοσωτήρων ή όχι, είναι χαλβάδες! Με τη διαφορά ότι αυτοί είναι άνοστοι... Εν πάσει περιπτώσει, στην παρακάτω συνταγή από τη ΒΕΝΤέTΑ Νo 280 (16/9/1970) ο Μωραΐτικος χαλβάς (εκ του ονόματος, λογικά προέρχεται από την Πελοπόννησο) δείχνει να είναι νοστιμότατος και μας χρειάζεται μια γλυκιά γεύση διότι η πικρίλα έπεται μετά των εκλογών (με τον ΕΝΦΙΑ και τα μέτρα του τρίτου μνημονίου)! Καλή σας όρεξη... 

6 σχόλια:

 1. Καλό μήνα Σταμάτη!!
  Δε μας φτάνουν οι 'χαλβάδες' που θα βλέπουμε 20 μέρες;;

  Καλή σου μέρα:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α, άλλο οι χαλβαδοπολιτικάντηδες κι άλλο ο νοστιμότατος παραδοσιακος χαλβάς που είναι κι ο αυθεντικός! Οι πολιτικάντηδες είναι απομίμηση χαλβά!!! :)

   Καλό μήνα και σε σένα. Να περνάς καλά.

   Διαγραφή
 2. Εγώ το χαλβάα τον γουστάρω ειτε είναι Μωραίτικος είτε είναι Φαρσάλων. Με τους χαλβαδοπολιτικούς έχω ένα θέμα που μου κάθονται στο στομάχι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άμα σου κάθονται στο στομάχι, να πιεις καμιά σόδα για τη χώνεψη! :)) :))

   Να περνάς καλά.

   Διαγραφή
 3. Πραγματικά πολύ νόστιμος και όντως προέρχεται από την Πελοπόννησο. Καμιά σχέση με των Φαρσάλων.......Ισως καλύτερα με λάδι και όχι με βούτυρο αλλά και πολλές ξανθές σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Γιά πραγματική υγιεινή διατροφή.!!!!!!!!!!! Οσο γιά τους άλλους χαλβάδες ποιος ασχολείται ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοίτα, το λάδι αντί του βουτύρου εξυπακούεται! Προηγείται η υγιεινή διατροφή. Για τους λοιπούς... ασχολούνται οι δημοσιογράφοι!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.