Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (9/11/2014) ΚΥΡΙΑΚΗ Ζ' ΛΟΥΚΑ

Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

ὅσοι θέλουσιν εὐπροσωπῆσαι ἐν σαρκί, οὗτοι ἀναγκάζουσιν ὑμᾶς περιτέμνεσθαι, μόνον ἵνα μὴ τῷ σταυρῷ τοῦ Χριστοῦ διώκωνται. (Γαλ. 6, 12)

Όσοι θέλουν να φαίνονται αρεστοί σε πρόσωπα στα πράγματα που αφορούν τη σάρκα, αυτοί σας αναγκάζουν να περιτέμνεστε, μόνο για να μην καταδιώκονται για το σταυρό του Χριστού.
Ο απ. Παύλος μας κάνει λόγο για κάποιους υποκριτές, που λίγο πολύ τους συναντάμε στη ζωή μας. Είναι αυτοί που θέλουν τα τα έχουν καλά με όλους και εύκολα ακολουθούν το ρεύμα της εποχής όσον αφορά τις ιδέες και τα πιστεύω. Είναι αυτοί που τότε έλεγαν στους ιουδαίους χριστιανούς να κάνουν την περιτομή (όπως προέβλεπε ο Νόμος της Π.Δ.) μόνο και μόνο από φόβο μην καταδιωχθούν ως χριστιανοί. Σήμερα, βέβαια, εύκολα υιοθετούν απόψεις εναντίον του χριστιανισμού, όπως ότι οι αλήθειες της Εκκλησίας είναι συντηρητικές, ο Θεός είναι εφεύρημα των κυβερνήσεων κλπ. Και φοβούμενοι να μην τους κακοχαρακτηρίσουν ως χριστιανούς, προσπαθούν να πείσουν τους χριστιανούς να απαγκιστρωθούν από τη θρησκεία τους. Δεν είναι παρά άτομα κολλημένα στη σάρκα, δηλαδή στα εφήμερα υλικά αγαθά, που διακατέχονται από φόβο και ανασφάλεια αντί από πίστη. Τέτοιοι χαμερπείς άνθρωποι, άβουλοι και έρμαια του βολέματος, εύκολα θα προσπαθήσουν με τα λόγια και τις υποδείξεις τους να παραπλανήσουν τους πιστούς. Ή τους βοηθάμε να ξεπεράσουν το εσωτερικό τους πρόβλημά ώστε να επανακάμψουν στην πνευματική ζωή, ή απομακρυνόμαστε...  

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή, εδώ.