Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (12/01/2014) ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ


Ακούμε στη σημερινή περικοπή: 

μέχρι καταντήσωμεν οἱ πάντες εἰς τὴν ἑνότητα τῆς πίστεως καὶ τῆς ἐπιγνώσεως τοῦ υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, εἰς ἄνδρα τέλειον, εἰς μέτρον ἡλικίας τοῦ πληρώματος τοῦ Χριστοῦ (Εφεσ. 4, 13)

Μέχρι να καταλήξουμε όλοι στην ενότητα της πίστης και της επίγνωσης του Υιού του Θεού, σε άνθρωπο τέλειο, στο μέτρο του πλήρους αναστήματος του Χριστού.
Ο απ. Παύλος μας μιλάει για τους σκοπούς των διακόνων της Εκκλησίας. Πρώτον, η ενότητα της πίστης. Δηλαδή η ορθή διδασκαλία και διάδοση της πίστης για να μην παρασυρόμαστε από τις πλάνες των αιρετικών. Δεύτερον, η επίγνωση του Υιού του Θεού. Δηλαδή η ακριβής γνώση και πίστη του αντικειμένου της διδασκαλίας της Εκκλησίας, του Ιησού Χριστού. Αν αγνοούμε τον ίδιο το Χριστό, τότε δεν μπορούμε ουσιαστικά να έχουμε πίστη σ' Αυτόν. Τρίτον, να φτάσουμε στην τελειότητα. Δηλαδή να αποκτήσουμε το μέτρο της πνευματικής ωριμότητας (κατά το ανθρωπίνως δυνατόν), κατά την οποία θα έχουμε πλήρως τις δωρεές και την ηθική τελειότητα του Χριστού.    

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή αποστολική περικοπή, εδώ.

4 σχόλια:

 1. Κοίτα να δεις που ακόμα και εγώ που δεν πιστεύω διαβάζω τα Κυριακάτικα ποστ σου!

  Καλό απόγευμα Κυριακής:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τουλάχιστον τα διαβάζεις και είναι κάτι παρήγορο μιας και τα Κυριακάτικα αγιογραφικά ποστ δεν χαίρουν ιδιαίτερης ανάγνωσιμότητας γενικώς! Κοίτα, ίσως πιστεύεις, αλλά με τον τρόπο σου!

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή
 2. Σημερα μπηκα να σε διαβασω και δεν ειχα παει και εκκλησια τη Κυριακη και λεω θα μπω στην αποκαλυψη , ομορφα τα λογια ....φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φέτος βάζω σχόλια στον Απόστολο. Μία χρονιά στο Ευαγγέλιο, μία στον Απόστολο. Τα αποστολικά αναγνώσματα είναι λίγο πιο δύσκολα.

   Καλά να περνάς.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.