Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (29/12/2013) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΝ

Ακούμε στη σημερινή ευαγγελικά περικοπή: 

Τότε ῾Ηρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποστείλας ἀνεῖλε πάντας τοὺς παῖδας τοὺς ἐν Βηθλεὲμ καὶ ἐν πᾶσι τοῖς ὁρίοις αὐτῆς ἀπὸ διετοῦς καὶ κατωτέρω, κατὰ τὸν χρόνον ὃν ἠκρίβωσε παρὰ τῶν μάγων. (Ματθ. 2, 16)

Τότε ο Ηρώδης, επειδή είδε ότι εμπαίχτηκε από τους μάγους, θύμωσε πολύ και απέστειλε και σκότωσε όλα τα αρσενικά παιδιά που ήταν στη Βηθλεέμ και σε όλα τα όριά της, όσα ήταν από δύο ετών και κάτω, σύμφωνα με το χρόνο που εξακρίβωσε από τους μάγους.
Ο Ηρώδης φοβούμενος μην χάσει το θρόνο του είχε σκοτώσει πολλούς που υποπτεύονταν ως σφετεριστές ακόμα και μέλη της οικογένειάς του. Οπότε δεν ξενίζει αυτή του η απόφαση να σκοτώσει τα αρσενικά παιδιά της περιοχής της Βηθλεέμ. Εξ αρχής λοιπόν βλέπουμε ότι ο Χριστιανισμός διώκεται από το λίκνο του! 

Κάποιοι εσφαλμένως κατηγορούν το Θεό για τη σφαγή. Αγνοώντας εντελώς τον Ηρώδη. Μπροστά στο ενδεχόμενο να μην είναι βασιλιάς, δεν δίσταζε σε τίποτα! Και παραδείγματα σαν και αυτόν βρίσκουμε ακόμα και στις μέρες μας. Ας δούμε τους δυνατούς του πλανήτη που καταπιέζουν τους αδύναμους. Πόσα παιδιά πεθαίνουν στις υπανάπτυκτες  χώρες για να ευημερεί ο δυτικός κόσμος...

Τι φοβόταν ο Ηρώδης από ένα βρέφος; Σάματι θα ζούσε αιώνια και όταν το βρέφος θα μεγάλωνε θα τον σκότωνε για το στέμμα; Κι όμως! Η αλαζονεία του ήταν τέτοια που παραμέριζε την λογική. Από τη μία η νεογέννητη ελπίδα και από την άλλη ο σκληρόκαρδος εγωισμός! Από τη μία η ταπείνωση της φάτνης και από την άλλη ο φόβος της εξουσίας. Από τη μία ο κυνηγημένος Μεσσίας και από την άλλη ο βασιλιάς του σκότους! Ας δούμε μέσα μας μήπως δεν διαφέρουμε και πολύ από τον Ηρώδη...