Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (8/9/2013) ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ, ΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Μας λέει ο Ιησούς: 

οὐ γὰρ ἀπέστειλεν ὁ Θεὸς τὸν υἱὸν αὐτοῦ εἰς τὸν κόσμον ἵνα κρίνῃ τὸν κόσμον, ἀλλ' ἵνα σωθῇ ὁ κόσμος δι' αὐτοῦ. (Ιωαν. 3, 17)

Γιατί ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος μέσω αυτού.
Ο Ιησούς μας λέει το σκοπό της αποστολής του. Δεν είναι αυτός που νόμιζαν οι Ιουδαίοι, ότι θα έρθει ως βασιλιάς τους τιμωρώντας τα άλλα έθνη. Δεν ήρθε για να κρίνει. Η κρίση, που σημαίνει διάκριση και διαχωρισμός, ενπεριέχει και τη σωτηρία και την καταδίκη. Ήρθε για να σώσει. Όχι μόνο τους Ιουδαίους αλλά όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Ήρθε για να προσφέρει τη σωτηρία από την αμαρτία και να δώσει και πάλι την δυνατότητα στον εκπεσόντα άνθρωπο, να κερδίσει το «καθ' ομοίωσιν». 
Η κρίση, θα γίνει στη δεύτερη παρουσία του Κυρίου. Κάτι που είναι επακολούθημα του έργου του κατά την πρώτη παρουσία του στον κόσμο. Ας θυμόμαστε λοιπόν πως ο Χριστός προσφέρει σωτηρία. Προσφέρει το Φως. Δεν τιμωρεί. Όποιος διαλέξει τη σκιά, τότε μόνος του απομακρύνεται απ' Αυτόν. 

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή, εδώ.   

4 σχόλια:

 1. Μου εκανε εντυπωση αυτη η φραση στο ευαγγελιο της Κυριακης και καλα κανεις που το αναφερεις γιατι ειναι απο τις λογια που σπανια ακουμε,καλο μηνα, φιλιά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ένα μικρό σχόλιο γράφω εδώ. Αν δεις τι έχει γραφτεί για αυτή τη φράση...!

   Να περνάς καλά. Καλό μήνα και σε σένα.

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου, αν δεν χλευάζει και δεν υβρίζει, είναι επιθυμητό και ευπρόσδεκτο.